Rezultate alegeri SUA 2020. Joe Biden: „Obținem suficiente state pentru a atinge pragul de 270 de voturi”

Ultima actualizare: 04-11-2020 23:43
biden
AP

Echipa de campanie a lui Joe Biden este încrezătoare în victoria candidatului democrat la alegerile prezidențiale, deși numărătoarea voturilor nu s-a terminat.

Numărătoarea voturilor continuă miercuri seară în Statele Unite. Până acum, Joe Biden conduce cursa pentru Casa Albă, iar lupta este strânsă în mai multe state-cheie.

Predicțiile CNN arată că Joe Biden conduce în colegiul electorilor cu 253 la 213.

 

Rezultate alegeri SUA 2020. Joe Biden: „Obținem suficiente state pentru a atinge pragul de 270 de voturi”

 

 

Candidatul democrat Joe Biden a susținut o declarație de presă în Delaware, în care le-a transmis americanilor că fiecare vot contează și că este încrezător că se apropie de pragul de 270 de voturi electorale.

„Aici, oamenii fac legea. Puterea nu poate fi luată sau declarată. Vine de la oameni. Voința lor va determina cine va fi președintele Statelor Unite”, a declarat Joe Biden, conform CNN.

Candidatul democrat a subliniat faptul că nu ține un discurs prin care își proclamă victoria, dar a menționat totuși că este încrezător că va atinge pragul de 270 de voturi.

De asemenea, Biden a menționat natura istorică a acestor alegeri prezidențiale, în care peste 150 de milioane de persoane au votat.

„Peste 150 de milioane de oameni au votat. Cred că acest lucru este extraordinar. Simt că dacă aveam îndoieli în ceea ce privește un guvern dedicat oamenilor, nu ar mai trebui să avem. Este viu, foarte viu în America”, a spus Biden.

„După o noapte lungă de numărători, e clar că obținem suficiente state pentru a atinge pragul de 270 de voturi electorale necesare pentru a câștiga președinția. Nu sunt aici să declar că am câștigat. Dar sunt aici să raportez că atunci când se va încheia numărătoarea, credem că vom fi învingători”, a declarat Biden.

Echipa de campanie a lui Joe Biden, încrezătoare

 

„Suntem încrezători că vicepreședintele Joe Biden va fi viitorul președinte al Statelor Unite”, a declarat Jen O'Malley Dillon, managerul de campanie al candidatului democrat, conform The Hill.

Joe Biden a fost primul care a făcut declarații, spunând că este optimist, iar Trump a vorbit și el în fața presei, susținând că a câștigat alegerile.

Cursa pentru Casa Albă este momentan extrem de strânsă și se va rezuma în final la șase state, în care momentan diferența dintre cei doi candidați este foarte mică, conform BBC.

Donald Trump și-a asigurat victoria în state importante, precum Florida, Ohio și Texas, dar are nevoie de mai multe state cheie pentru a-și asigura următorii patru ani de mandat.

Joe Biden a avut un câștig fără emoții în California, statul cu cele mai multe voturi electorale, și are încă multe căi de a câștiga, dar niciuna nu este sigură.

Când își va anunța Joe Biden victoria

 

Joe Biden își va declara victoria în momentul în care echipa sa de campanie consideră că a ajuns la 270 de voturi.

Echipa de campanie a lui Joe Biden este convinsă că democratul va obține 270 de voturi electorale, iar victoria va fi anunțată în mod oficial în momentul în care echipa e convinsă că au fost securizate toate voturile, a declarat Anita Dunn, consilier de campanie al lui Biden.

„Cred că la finalul zilei spunem mereu că scopul este de a ajunge la 270 de voturi electorale și suntem încrezători că după numărarea voturilor, acolo vom fi: peste 270. Așa știi că ai câștigat”, a declarat Dunn, conform CNN.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO