Record istoric stabilit de Joe Biden în alegerile din SUA. Cum influențează rezultatul votului

Ultima actualizare: 05-11-2020 16:11
Joe Biden
Pro TV

Democratul Joe Biden este candidatul la alegerile prezidențiale care primește cele mai multe voturi din istoria alegerilor din SUA, scrie The Guardian.

Potrivit sursei citate, candidatul democrat a primit, până acum, 72.162.429 de voturi, precedentul record aparținându-i lui Barack Obama, cu 69.498.516 de voturi, la alegerile prezidențiale din 2008.

Numărarea voturilor continuă însă în Statele Unite.

Totalul voturilor primite de Joe Biden este deja cu aproximativ 6 milioane mai mare decât a obținut Hillary Clinton în 2016, când candidata democraților a câștigat votul popular, dar a pierdut alegerile în fața republicanului Donald Trump.

Până în acest moment, Trump a primit 68.673.548, ceea ce înseamnă mai mult decât în 2016, și mai mult decât Barack Obama la alegerile prezidențiale din 2012.

Acest număr de voturi îl clasifică pe Trump pe poziția a treia în ierarhia all-time din istoria alegerilor din Statele Unite.

În ciuda acestui record istoric stabilit de Joe Biden, rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA nu este clar încă. Echipe de campanie ale celor doi candidați și-au anunțat deja victoria pentru Casa Albă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO