Ultimele candidaturi la preşedinţie, depuse duminică seară cu porumbei şi promisiuni de "jihad"

Ultima actualizare: 23-09-2019 09:51

Lista de candidați s-a definitivat la miezul nopții. Iar unii au aflat că au fost eliminați din cursă din diferite motive. Românii sunt așteptați să își aleagă președintele în data de 10 noiembrie.

În aplauzele susţinătorilor - aşa şi-a făcut apariţia aseară Ramona Ioana Bruynseels, candidatul Partidului Puterii Umaniste, la Biroului Electoral Central. La ieşirea din sediu, zeci de porumbei albi au fost eliberaţi spre cer.

"Am depus. 280.945 după cum mi-au spus colegii mei. Iată că acum vin oameni noi care îşi doresc să schimbe România, să ofere o Românie nouă pentru copiii noştri şi pentru toţi copiii României care merită să crească într-o ţară frumoasă, curată şi, de ce nu, după ce o curăţam să o şi dezvoltăm."

Tot duminică seară s-a înscris în cursă şi Alexandru Cumpănaşu, cu peste 230 de mii de semnături adunate. "Noi romanii avem mare nevoie să declanşăm un jihad împotriva infracţionalităţii. Eu asta voi face. Dacă nu era cazul Alexandra, nu vedeam ce se întâmplă în ţara asta."

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan a strâns 235 de mii de semnături. El a fost dat afară din PSD de Liviu Dragnea după ce a lansat mai multe atacuri la adresa acestuia. "Le-am verificat de două ori. În primul rând le-au verificat cei care le-au strâns la nivel de judeţ şi le-am verificat şi noi o dată când le-am centralizat şi le-am pus în dosare, să fie complete, să aibă toate datele aşa cum cere legea, de acum să vedem ce spune şi BEC. Faptul că mulţi candidaţi nu au reuşit să strângă semnăturile este o pierdere foarte mare pentru noi toţi. Eu cred că numărul acesta de 200 de mii este excesiv”, a spus el.

Candidatura lui Viorel Cataramă a fost respinsă. 94 de mii de semnături au fost anulate pentru că, precizează cei de la BEC, prezentau elemente de similitudine. Omul de afaceri spunea că are 230 de mii de susţinători şi a anunţat că va contesta decizia la Curtea Constituţională.

Şi candidatura lui Miron Cozma - care a adus aproximativ 310 mii de semnături - a fost anulată. Asta după ce s-a dovedit că mai bine de 87 la sută dintre ele erau fotocopii.

Iar Liviu Pleşoianu, de la PSD, a trebuit să renunţe după ce, susţine el, cineva i-ar fi trimis aproximativ 70 de mii de semnături trase la xerox - pentru a-l compromite.

Florentin Pandele, care era aşteptat după ora 22 la BEC, a anunţat pe contul lui de pe o reţea socială că, deşi a strâns peste 250 de mii de semnături, se retrage din cursă pentru Palatul Cotroceni pentru că nu vrea să îi facă rău soţiei lui, Gabriela Firea, care este implicată în campania electorală a Partidului Social Democrat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO