Cine este Sebastian Popescu, cel mai tânăr dintre candidații la prezidențiale în 2019

Ultima actualizare: 06-11-2019 11:04
Sebastian Constantin Popescu
Sebastian Popescu

Sebastian Constantin Popescu este cel mai tânăr candidat la alegerile prezidențiale din 2019, fiind susținut de Partidul Noua Românie, pe care l-a și fondat în 2015.

Candidatul de pe poziția a 8-a pe buletinele de vot are 37 de ani și s-a născut în orașul Balș, din Județul Olt.

A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, în anul 2006.

Sebastian Popescu a renunțat la medicina veterinară după cinci ani de profesat, pentru a se apuca de jurnalism. În prezent el deține două site-uri de știri: www.exclusivnews.ro și www.recentnews.ro.

Popescu s-a hotărât să se implice în politică, astfel că în 2015 a fondat Partidul Noua Românie. Acesta a profitat de decizia Curții Constituționale de a anula legea prin care pentru înregistrarea unui partid politic era nevoie de 25.000 de semnături din 18 județe.

Probleme la depunerea candidaturii

Sebastian Constantin Popescu s-a aflat printre candidații cu probleme privind semnăturile depuse la Biroul Electoral Central.

Autoritatea Electorală a sesizat Parchetul General pe 24 septembrie după ce a constatat că un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă “elemente de similitudine evidentă, de natură de a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de susținători de 200.000”.

Nu are avere

Conform declarației de avere depusă la BEC, Sebastian Popescu este cel mai sărac dintre candidații la alegerile prezidențiale din 2019. Acesta nu a completat niciun câmp al formularului, declarând că nu deține niciun teren, nicio locuință, niciun autoturism și nu are niciun venit.

De asemenea, candidatul PNR susține în declarația de interese că nu este asociat sau acționar la vreo societate comercială.
Acest lucru este contrazis chiar de informațiile furnizate de Sebastian Constantin Popescu pe site-ul partidului său, unde precizează că este unic acționar al Exclusiv NEWS SRL, prin care își desfășoară activitatea site-urile menționate mai sus.

Program electoral: nicio zi de concediu!

Sebastian Popescu și-a lansat programul electoral pe 18 octombrie, în care transmite că nu își va lua nicio zi de concediu pe toată durata mandatului de preşedinte, va reorganiza aparatul administrativ al Administraţiei prezidenţiale şi va reforma comple și moderniza sistemul de educație.

"Un preşedinte adevărat nu are nevoie de bodyguard. Dacă îţi iubeşti cu adevărat poporul, vei merge liniştit, chiar şi cu tramvaiul, fără SPP şi girofar. Aici fac referire la faptul că, deşi legea îmi permite să beneficiez pe durata campaniei electorale de protecţie SPP şi maşină, am renunţat la aceste privilegii pentru a transmite un mesaj de simplitate, de corectitudine şi de a stopa risipa banului public", a mai spus Popescu, potrivit Agerpres.

Candidatul PNR are ambiții mari și pe plan extern. El spune că unul dintre punctele prioritare în cei cinci ani de mandat ca Preşedinte al României este unirea României cu Republica Moldova.

De asemenea, candidatul Sebastian Popescu își propune să recupereze Tezaurul de la ruși sau cel puțin contravaloarea acestuia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO