Iohannis ataca electoral Suceava. Flutur a fost imbracat in costum bavarez, Turcanu in costum national, iar Orban a cantat

Klaus Iohannis

VIDEO. Presedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a venit la intalnirea lui Klaus Iohannis cu reprezentantii ACL Suceava in costum de silvicultor bavarez, iar Florin Turcanu, vicepresedinte PNL, in costum popular national.

In schimb, Ludovic Orban a intrat pe scena cantand o strofa din "Canta cucu-n Bucovina".

Peste o mie de persoane, membri ai ACL Suceava, au participat, marti dupa-amiaza, la o intalnire cu presedintele PNL Klaus Iohannis, in cadrul unei campanii-maraton a acestuia de intalnire cu activul PNL si PDL din tara. La aceasta manifestare, liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a venit imbracat cu costum de silvicultor bavarez si i-a spus lui Iohannis "Bun venit in Bucovina” atat in romana, cat si in limba germana.

In discursul sau, Flutur a vorbit despre amprenta serioasa pe care au pus-o etnicii germani care au venit in Bucovina in urma cu 250 de ani, cand aceasta zona a fost administrata de imperiul austriac si a subliniat ca modernizarea orasului Suceava a fost facuta in perioada in care primar a fost Franz Ritter von Loges, in timp ce arhitectul Karl Romstorfer a restaurat mai multe monumente istorice din Bucovina, dar a si facut primele sapaturi arheologice si a consolidat Cetatea de Scaun a Sucevei, enumerand si alte beneficii ale administrarii austriece in Bucovina, intre care investitii in baile de la Vatra Dornei, cele din mineri, ape minerale, gestionarea silviculturii sau introducerea cadastrului.

El a explicat ca Bucovina a avut aceasta sansa si a beneficiat de o amprenta serioasa. "Dupa 25 de ani de la Revolutie am incercat cu mai multi, dar nu prea ne-a iesit. E prea multa otrava si vorba in Romania si cred ca ne lipseste organizarea si administrarea", a spus Flutur.

Citește și
candidati prezidentiale 2014
Sunt 14 candidati, insa numai unul va ajunge presedintele Romaniei. Posibilele scenarii pentru turul 2 al prezidentialelor
Deputatul AUR care a primit fraudulos locuință de la MApN și a vândut-o de 13 ori mai scump. Condamnat, generalul Mircia Chelaru a încercat să anuleze sentința

El s-a intrebat daca romanii isi doresc sa manance popcorn si sa se priveasca la televizor sau isi doresc in fruntea tarii oameni pragmatici. Flutur a mai spus ca in Suceava au inceput revolutiile de dreapta si a aratat ca sucevenii sunt pregatiti sa dea din nou un presedinte de dreapta al tarii. "Noi am mai facut-o", a precizat Flutur.

Venind imbracat in costum national popular, vicepresedintele PNL Florin Turcanu, presedinte al PNL Botosani, a spus ca impreuna vor trebui sa lupte pentru a opri PSD sa puna mana pe Romania in totalitate. "Ponta e un procuror mincinos care incearca prin santaj sa conduca tara", a spus Turcanu care a atras atentia ca PNL nu este anexa a PSD in judetul Botosani.

Vicepresedintele PDL Cezar Preda, prezent la aceasta intalnire, a aratat ca dupa ce premierul Victor Ponta si-a luat consultant american pentru a face o demonstratie ca in Coreea de Nord s-a intrebat daca dupa 25 de ani de la Revolutie s-a ajuns ca in vremea comunismului. "Pentru ce am iesit in strada in ‘89? Am scapat de tati si am dat de copiii lor", a spus Cezar Preda. El a aratat ca Victor Ponta are cate o porecla in fiecare judet, Plagiatorul, Mincinosul sau Braconierul sef. "La noi e simplu. il cheama Neamtu. E singurul nume pentru care trebuie sa luptam", a spus Preda. Cezar Preda a mai recitat un vers din cantecul "Canta cucu-n Bucovina", "Bucovina plai cu flori/ Unde sunt ai tai feciori", aratand ca toata fibra Bucovinei este plecata afara, iar Victor Ponta nici nu-i lasa sa voteze pentru ca el considera ca sunt 500.000 de oameni in afara tarii, si nu trei milioane de romani.

Prim-vicepresedintele PDL, Mihai Razvan Ungureanu, a tinut sa precizeze ca Klaus Iohannis va fi presedintele tuturor romanilor, oriunde ar fi ei, si a subliniat ca la mica distanta de Suceava, peste granita, sunt 500.000 de romani care de 60 de ani asteapta si civilizatie, si Europa si care nu mai vor razboi.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a venit la microfon cantand "Canta cucu-n Bucovina", in aplauzele asistentei. El le-a spus celor prezenti ca nu vede in ce sectii de votare ar putea castiga alegerile Victor Ponta pentru ca nu a facut nimic pentru toate categoriile sociale si ca ar putea fi votat de asistatii social care nu si-au cautat in ultimii cinci ani loc de munca. "Mai stiu unde ar mai putea sa castige alegerile. Singurele sectii de votare unde Ponta ar putea sa castige alegerile intr-o Romanie normala sunt sectiile de votare din puscarii pentru ca, de fapt, Victor Ponta ii reprezinta pe aceia si mai ales pe cei care urmeaza sa intre in puscarie", a spus Ludovic Orban.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, le-a spus reprezentantilor ACL Suceava ca oamenii au inceput sa-l cunoasca, chiar daca unii spun ca tace prea mult si vorbeste prea putin. El a multumit sucevenilor care au semnat pentru sustinerea candidaturii sale, aratand ca din cele 2.214.000 de semnaturi depuse, 60.000 sunt din Suceava. Iohannis a mai declarat ca numarul de semnaturi depuse pentru sustinerea candidaturii sale este cel mai mare care a fost inregistrat vreodata pentru un candidat la Presedintia Romaniei. Liderul liberal le-a prezentat membrilor PNL si PDL din Suceava ce a facut in Sibiu si considera ca, daca s-a putut face intr-un oras, inseamna ca se poate la fel in fiecare comuna si in fiecare oras si va demonstra ca se poate in intreaga Romanie. "Sa intelegeti ca se poate. Pe prea multi ii aud ca spun ca la noi nu se poate asa, la noi lucrurile sunt altfel, functioneaza altfel, nu se poate rezolva. Eu va spun ca se poate. Se poate face administratie eficienta, se poate face administratie pentru oameni, se pot realiza mari proiecte fara coruptie si fara scandaluri politice", a spus Klaus Iohannis.

El a subliniat ca doreste altfel de politica in Romania, cu mai putina galagie si mai multa aplecare asupra problemelor, cu mai putin spectacol steril, dar cu mai multe solutii pentru Romania si pentru romani si ca vrea o Romanie prospera si puternica.

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League
Citește și...
Alegeri prezidentiale 2014, LISTA completa a candidaturilor depuse. BEC a admis deocamdata doar 3 cereri
Alegeri prezidentiale 2014, LISTA completa a candidaturilor depuse. BEC a admis deocamdata doar 3 cereri

Un numar de 14 competitori si-au depus candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie 2014 la Biroul Electoral Central, pana la data limita prevazuta de lege, respectiv 23 septembrie, ora 24.00.

Sunt 14 candidati, insa numai unul va ajunge presedintele Romaniei. Posibilele scenarii pentru turul 2 al prezidentialelor
Sunt 14 candidati, insa numai unul va ajunge presedintele Romaniei. Posibilele scenarii pentru turul 2 al prezidentialelor

Sunt 14 candidati, insa numai unul va ajunge presedintele Romaniei. Aspirantii la functia suprema in stat au trecut pe la Biroul Electoral Central, pentru a se alinia la startul oficial al campaniei electorale.

Fostul sef al SIE, Teodor Melescanu, a intrat oficial in cursa pentru Cotroceni:
Fostul sef al SIE, Teodor Melescanu, a intrat oficial in cursa pentru Cotroceni: "Fac acest pas cu multa incredere"

Fostul director al SIE Teodor Melescanu si-a depus, marti, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidentiale din noiembrie. El a declarat ca face acest pas cu multa incredere.

Recomandări
Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană
Iohannis la Bruxelles: UE să transmită un mesaj ferm de susţinere a R. Moldova în procesul de integrare europeană

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, joi, în cadrul Consiliului European, pentru un mesaj ferm din partea UE de susţinere a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, relatează Agerpres.

 

O „țintă aeriană” a pătruns 14 kilometri în România. Avioane F-16 și F-18, ridicate în aer. A fost emis mesaj RO-Alert
O „țintă aeriană” a pătruns 14 kilometri în România. Avioane F-16 și F-18, ridicate în aer. A fost emis mesaj RO-Alert

MApN a anunțat, joi, că, în jurul orei 17:00, sistemul de supraveghere radar al Armatei Române a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Averile „prezidențiabililor” - Lista caselor și conturilor cu bani. Cine este cel mai bogat candidat la Cotroceni
Averile „prezidențiabililor” - Lista caselor și conturilor cu bani. Cine este cel mai bogat candidat la Cotroceni

Avem candidați la prezidențiale care au mai multe case, mașini, precum și sume impresionante în conturi, dar și candidați, care trăiesc doar din salariu și au credite.