Mii de tineri au votat duminică pentru prima oară. „Îmi doresc ca părerea noastră să fie mult mai auzită”

Dată publicare: 27-09-2020 18:46
Dată actualizare: 27-09-2020 19:43


Duminică au votat pentru prima dată mii de tineri care au împlinit 18 ani. Unii s-au bizuit mai mult pe fler și simpatii, alții au studiat atent oferta electorală.

Dar toți sunt de acord că dorințele nu se pot îndeplini dacă stau acasă și îi lasă pe alții să aleagă în locul lor.

A fost o zi mare pentru Demis, care a implinit de curand 18 ani. A importalizat momentul, apoi a votat.

Demis Raica: „Ce îmi doresc eu cred că îşi doresc foarte mulţi. Adică un sistem de sănătate bine pus la punct, infrastructură, mai multe spaţii verzi pentru relaxare şi nu în ultimul rând ca părerea noastră, a tinerilor, să fie mult mai auzită.”

Pentru primul scrutin din viaţa lui, Rareş s-a trezit mai devreme ca de obicei. I-a votat pe cei care, crede el, i-ar putea îndeplini dorinţele.

Rareș: „Piste pentru bicicliști, multe și peste tot, adică și pe străzi, să facem să fie în siguranță toți și în parcuri să fie locuri speciale pentru skateboard-eri și pentru toți, fiecare cu pasiunea lui”.

Şi nu puţini gândesc ca el.

Laura Lucea: „Mai multe spații verzi, reciclare, activităţi pentru tineri, să se investească mai mult în tineri, pentru că până la urmă noi suntem viitorul țării”.

Şi Anastasia şi-a serbat de curând majoratul şi ia în serios aceste alegeri.

Anastasia: „Îmi doresc ca sistemul de educaţie să fie mai performant şi cred că e foarte important ca de la o vârstă fragedă sa mergem la vot. Să nu ratăm şansa asta”.

Cătălin: „Eu am votat pentru un oraş mai bun şi să fie încurajate invesţiile locale”.

Şi în campania electorală, mulţi dintre voluntari au fost foarte tineri. Simt că, implicându-se, aduc viitorul mai aproape. Fiecare, în stilul său. Un student din Cluj şi-a îndemnat prietenii să meargă la vot.

Tânăr care cânta la chitară:

„Chiar de-i coadă mare,
chiar de stau sub soare,
Votu-i vot!
O fac pentru ţară,
A nu ştiu câta oară
Ies la vot!”


VIDEO PROTVPLUS.RO