Ziua si scandalul la Episcopia Maramuresului. Un alt staret este acuzat ca ar fi tatal a doua fetite facute cu o calugarita


Ultimul update: Luni 24 Iulie 2017 04:54
Data publicarii: Vineri 21 Iulie 2017 17:13
Categorie: Stiri actuale

Ziua si scandalul la Episcopia Maramuresului si Satmarului. Daca joi a fost alungat din manastire staretul de la Prislop, astazi un alt staret, tot din Borsa, insa de la schitul Sfantul Gheorghe, a fost chemat la discutii.

Acestuia i s-au adus acuzatii ca ar fi tatal unor fetite gemene inn urma unei relatii ascunse cu o calugarita, pe vremea cand era preot la Slobozia. Inaltii prelati l-au convocat la o discutie.

La sfarsitul anului 2011, vestea ca o calugarita de la o manastire din Calarasi a ramas insarcinata a socat enoriasii. Stareta Sebastiana a nascut apoi fetite gemene. Copilele au acum aproape 6 ani. La momentul scandalului, parinte Antonie, staret la schitul Amara pe atunci, a fost banuit ca ar fi tatal celor doua fetite. Episcopia Sloboziei si Calarasului a deschis o ancheta, in urma careia insa preotul a iesit cu fata curata.

Zilele trecute, o alta plangere care-l viza pe staretul aflat acum in Maramures a ajuns pe masa fetelor bisericesti. Prelatii l-au chemat pe parintele in varsta de 35 ani la discutii.

Pr. Cristian Stefan, purtator de cuvant Episcopia Maramuresului si Satmarului: "Am luat legatura cu cei de la episcopia Slobozia care ne-a spus ca exista acolo o hartie care neaga clar ca nu este tatal acelor fetite. Ea spune ca tatal este un om din mediul laic si nu vrea sa divulge numele. Dar a spus ca parintele Antonie nu este tatal fetitelor".

De aproape doi ani, staretul Antonie Ciobanu slujeste la schitul Sfantul Gheorghe din localitatea Borsa.

In urma scandalului cu staretul de la manastirea Prislop, acelasi fost student la teologie, care il acuza joi pe staretul Celestin ca a purtat discutii cu tenta sexuala, a semnalat la episcopie ca si staretul Antonie ar fi tatal celor doua fetite. Parintele insa, infirma totul.

Daca pentru staretul Celestin de la Prislop, pedeapsa inaltilor prelati a fost sa paraseasca lacasul de cult si sa nu mai slujeasca in nicio manastire din judet, staretul Antonie nu a fost mustrat, caci nu exista nicio proba care sa-l incrimineze, doar declaratia fostui student la teologie.

Un nou scandal cu conotatii indecente zguduie Biserica. Staret demis dupa o discutie deocheata purtata cu un student
Staretul de la Podul Cosnei care avea grija de 119 copii s-a stins la 65 de ani.
VIDEO PROTVPLUS.RO