Ziua regalitatii in Romania. Regalisti convinsi din intreaga tara s-au adunat in fata statuii lui Carol I

10-05-2014 13:42


10 mai este ziua regalitatii in Romania. Se implinesc 148 de ani de la venirea Regelui Carol Intai in Romania, 137 de ani de la proclamarea independentei si 87 de la incoronarea regelui Mihai Intai.

Sambata, Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Maria si Principele Nicolae au depus coroane de flori la statuia lui Carol Intai, cel care pe 10 mai 1881 a devenit primul rege al Romaniei.

Regalisti convinsi din intreaga tara s-au adunat de dimineata in fata statuii lui Carol Intai, cel care in pe 10 mai 1877 a proclamat independenta Romaniei fata de imperiul Otoman. Sustinatorii regalitatii au explicat ce insemna monarhia pentru ei: "Inseamna reusita in viitor si revenirea statului roman la cea ce a fost sub monarhie inainte de al Doilea Razboi Mondial".

Maramuresan, in costum popular: "Am venit sa vedem, sa-l onoram cu prezenta din Maramures si oricand vom veni cand vom fi chemati".

Principesa Maria, fiica cea mica a Regelui Mihai si Reginei Ana, s-a nascut la Copenhaga, in 1964. A facut studii de puericultura. Lucreaza la New York, in domeniul relatiilor publice, in cadrul unei companii private, potrivit site-ului Familiei Regale.

Regele Mihai si Regina Ana au cinci fiice: Principesa Mostenitoare Margareta, Principesa Elena, Principesa Irina, Principesa Sofia si Principesa Maria.

VIDEO PROTVPLUS.RO