„În ce țară trăim? Nimic nu faceți?”. Un bărbat accidentat a stat 20 minute pe asfalt fără să primească ajutor de la poliție

×
Codul embed a fost copiat

Scenă șocantă petrecută în Codlea. Un bărbat lovit de mașină, chiar pe trecerea de pietoni din fața sediului Poliției Codlea, a stat aproape 20 de minute inconștient, pe asfaltul rece și ud.

Nimeni nu i-a acordat nici măcar primul ajutor sau să-l învelească într-o folie de supraviețuire. Oamenii nu au îndraznit să-l atingă, iar polițiștii au așteptat ambulanța.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 5:20. Mașina care l-a lovit pe bărbat era condusă de o tânără de 19 ani.

Martor:Respiră, domnule, respira încă”.

Oamenii s-au adunat în jurul victimei și cineva a sunat la 112. Primii ajunși lângă victimă au fost polițiștii, care au sediul chiar lângă locul accidentului. Agenții nu s-au aplecat, însă, să vădă starea rănitului.

Citește și
accident
Șofer de TIR, carbonizat într-un grav accident, în județul Giurgiu. Cabina autocamionului a luat foc
Furie la Viena, după anunțul că România și Bulgaria ar putea intra în „Air Schengen”: „Este trădare! Cât de proști cred Nehammer și Karner că sunt austriecii?”

Polițist:Nu ai voie să-l întorci”.

Martor:Dar te întreb, pulsul l-ai luat, să vezi dacă mai trăiește? Să vezi dacă respiră?”.

Polițist:Nu i-am luat pulsul”.

Martor:Păi, nu? Păi de ce mă, că ați învățat, că ai făcut miliția”.

Un bărbat revoltat că omul lovit de mașină nu primește niciun ajutor, i-a admonestat pe polițiști.

Bărbat:E posibil așa ceva? Un om să stea, ia uitați-vă la el. Și nu faceți nimic. Bă, nimic nu faceți? Băăă, în ce țară trăim? Nimic nu faceți?”.

Procedurile spun că victimele accidentelor nu trebuie mișcate, însă exista riscul ca omul să aibă hemoragie, care trebuie oprită imediat. Rănitul putea fi măcar învelit cu o folie de supraviețuire, inclusă în orice trusă medicală auto.

Bărbat: Dacă-l mișc, vă luați de mine? Îl mișc eu, domnule, să văd dacă respiră, îl mișc eu. Păi da cum puteți să lăsați așa, un om, căzut de zece minute. Sunt eu de zece minute aici. Nu vă e rușine?”.

Deși Ambulanța Codlea se află la nici 100 de metri de locul accidentului, mașina de salvare a întârziat.

Bărbat:Păi poate orice secundă contează pentru omul ăsta care-i căzut aici! Poate moare într-o secundă!”.

Într-adevăr, bărbatul rănit, în vârstă de 35 de ani, era în stare foarte gravă. A fost intubat și este în comă.

Bărbat: A, în sfârșit. După 20 și ceva de minute a ajuns și salvarea! Haideți, domnule, că a înghețat de frig. E de 20 de minute căzut jos!”.

Șeful Ambulanței susține că dispecerii au primit inițial o adresă greșită, din Brașov. Abia al doilea apel a dat informații corecte.

Steluța Coțiu, medic Serviciul de Ambulanță Brașov: S-a deplasat echipajul C1, când a ajuns la fața locului nu era nicio persoană lovită de accident acolo. Au reapelat apelantul, care ulterior nu a mai știut să descrie locația unde se află. Între timp, la ora 5:37 a sunat o doamnă. La 5:38, echipajul nostru deja a fost la caz, că este în foarte mare apropiere”.

Bărbatul care a înregistrat scena susține că polițiștii ar fi trebuit să țină legătura cu salvarea și să facă ceva perntru victimă.

Martor:Am înțeles, nu poți să îl miști, dar ia-i pulsul, vezi trăiește, nu trăiește. Adu-i o pelerină, ploua foarte tare afară”.

Președintele Sindicatului Polițiștilor Europol afirmă că școlile de poliție nu au în programă cursuri de prim ajutor, iar agenții nu au reguli clare pentru astfel de situații.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol:Am solicitat de foarte multe ori aceste lucruri, pentru că dacă am avea o astfel de procedură, polițiștii ar fi la rândul lor protejați, știind că urmează păși din acea procedură”.

Inspectoratului Județean de Poliție Brașov nu a exprimat un punct de vedere legat de nefericita întâmplare. A precizat doar că face cercetări pentru vătămare corporală din culpă, în cazul acestui accident.

Articol recomandat de sport.ro
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
10 milioane de euro pentru Simona Halep! Tun financiar dat de fostul număr 1 WTA
Citește și...
Șofer ucrainean fugar, prins la Galați după ce a provocat un accident în Brăila
Șofer ucrainean fugar, prins la Galați după ce a provocat un accident în Brăila

Un şofer de TIR, cetăţean ucrainean, care a provocat un accident în judeţul Brăila şi apoi fugit, a fost prins la punctul de trecere a frontierei Oancea din judeţul Galaţi, informează joi IPJ Brăila.

Șofer de TIR, carbonizat într-un grav accident, în județul Giurgiu. Cabina autocamionului a luat foc
Șofer de TIR, carbonizat într-un grav accident, în județul Giurgiu. Cabina autocamionului a luat foc

Un şofer de TIR a murit ars, joi dimineaţă, după ce autotrenul la volanul căruia se afla a intrat în coliziune cu un altul, s-a răsturnat şi cabina a fost cuprinsă de flăcări. Accidentul s-a produs pe Drumul Naţional 5, în judeţul Giurgiu.  

Recomandări
Condițiile Austriei pentru ridicarea parţială a veto-ului privind intrarea României în Schengen.
Condițiile Austriei pentru ridicarea parţială a veto-ului privind intrarea României în Schengen. "Mingea este în terenul CE"

Vești importante pentru România. Austria a anunțatat ce condiții are pentru ridicarea parţială a veto-ului privind intrarea țării noastre în Schengen. "Mingea este în terenul Comisiei Europene", au spus austriecii. 

 

Ministerele care primesc în plus bani de la buget în 2024. De unde se ia, unde se dă
Ministerele care primesc în plus bani de la buget în 2024. De unde se ia, unde se dă

Bani în plus la bugetul pe 2024 vor primi mai multe ministere, în timp ce sume importante se vor tăia de la altele. Marcel Ciolacu se angajează să țină deficitul bugetar sub 5%, mai puțin cu jumătate de punct procentual față de acest an.

Patru țări UE au transmis președintelui Consiliului să ceară încetarea focului în Gaza. „Este timpul ca UE să acționeze”
Patru țări UE au transmis președintelui Consiliului să ceară încetarea focului în Gaza. „Este timpul ca UE să acționeze”

Primii miniștri ai Spaniei, Belgiei, Irlandei și Maltei au cerut președintelui Consiliului European Charles Michel să aibă o „dezbatere serioasă” în această săptămână despre conflictul Israel-Hamas din Gaza, potrivit unei scrisori văzute de POLITICO.