„E jale”. Cornuri mucegăite și iaurt stricat, primite de elevii unei școli generale prin programul „cornul și laptele”
Părinții unor elevi de la o școală din Târgu Mureș sunt revoltați că printre produsele destinate copiilor prin programul „cornul și laptele”, unele erau alterate.
Un angajat a sesizat problema, iar conducerea unității de învățământ face verificări. Printre produsele oferite elevilor ca gustare, angajatul școlii a observat un corn uscat și mucegăit și iaurt care părea stricat.
Produsele alterate au fost găsite în magazia unde erau depozitate după ce au fost livrate de către furnizori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Kortesi Sandor, directorul școlii generale: „Aceste produse se depozitează într-un spațiu special amenajat în condiții normale cu frigider, fără a avea acces persoanele care nu sunt competente”.
Pe de altă parte, părinții susțin că deseori copiii primesc cornuri atât de tari încât nu le pot mânca și de cele mai multe ori le aruncă.
Părinte: „E tare și nu le mănâncă. Ar trebui să verifice cineva înainte, ca să primească copiii mici, clasa I-a, clasa a II-a. Ăoate cine nu cunoaște mănâncă și după aia se plânge că are diaree. Foarte periculos”.
Părinte: „Nu mi se pare normal să le dea mâncare mucegăită, clar”.
Părinte: „E jale. Bătaie de joc”.
În școală a început o anchetă internă, iar cazul a intrat și în atenția Inspectoratului Școlar.
Peter Ferenc, președinte CJ Mureș: „În cazul în care se adeverește că într-adevăr au fost distribuite cornuri neconfrome vom informa DSV și DSP. Învățătorul dacă găsește astfel de cornuri sau fructe care nu sunt bune de consum, atunci imediat să ne informeze pe noi, dar și organele DSP”.
Deși trebuia început din septembrie, programul „cornul și laptele” a avut întârzieri în toate școlile din țară. În Mureș funcționa de numai două săptămâni.