Vremea de azi, 29 iulie 2022. Prognoza meteo pentru vineri și ultimul weekend din iulie

Caniculă

Vremea de mâine va fi în continuare căluroasă, iar meteorologii anunță că disconfortul termic va fi ridicat la câmpie. În anumite zone se pot produce furtuni cu descărcări electrice, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

 

Vremea în noaptea de joi spre vineri

În noaptea de joi spre vineri, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în regiunile sudice, estice și pe arii mai restrânse în centru. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

Citește și
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării
Vremea la noapte 28 iulie 2022

Vremea de mâine 29 iulie 2022

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic ridicat, indice temperatură umezeală (ITU) care să depășească 80 de unități și pe alocuri caniculă, în regiunile vestice și sudice.

Vremea de maine 29 iulie 2022

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții, în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului, în special în jumătatea de nord a acestuia. Aversele vor avea și caracter torențial și pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de peste 25...35 l/mp. Izolat vor fi vijelii și grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade.

Vremea de maine noapte 29 iulie 2022

Vremea în weekendul 30-31 iulie 2022

Prognoza meteo pentru sâmbătă 30 iulie 2022

Disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități, iar în vest și sud local va fi caniculă.

În special după orele prânzului instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor și vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Local cantitățile de apă vor fi însemnate.

Excepție va face sud-estul teritoriului, unde astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și cu o probabilitate de apariție mai mare noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade, mai mari pe litoral, până spre 24 de grade.

Prognoza meteo pentru duminică 31 iulie 2022

Meteorologii anunță că, duminică, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere, totuși în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține ridicat și pe alocuri va fi caniculă. În nordul, centrul, estul și sud-estul țării vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse grindină. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 35 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade.

Vremea în București pentru perioada 29 – 31 iulie 2022

În cursul nopții de joi spre vineri, în București cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a nopții când se va menține probabilitatea pentru manifestări de instabilitate (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului).

Temperatura minimă va fi de 19...20 de grade.

Vineri, 29 iulie, în Capitală, vremea se va menține călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 32...34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Sâmbătă, 30 iulie 2022, vremea în București va deveni caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, apoi înnorările se vor accentua, iar în a doua parte a nopții va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului).

Temperatura maximă va fi de 35...37 de grade, iar cea minimă de 19...21 de grade.

Vremea în București pentru duminică 31 iulie 2022 se anunță a fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales pe parcursul zilei.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade.

Vremea la munte în perioada 29-31 iulie 2022

Prognoza meteo pentru vineri 29 iulie anunță că la munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Pentru sâmbătă 30 iulie, în zona de munte se anunță instabilitate atmosferică accentuată după-amiaza și vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Valorile de temperatură vor crește ușor față de intervalul precedent.

Vremea la munte pentru duminică 31 iulie va fi în general instabilă și vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. Pe spații mici, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Valorile de temperatură vor marca o scădere față de intervalul precedent.

Vremea la mare în perioada 29 – 31 iulie 2022

Prognoza meteo pentru litoral anunță că vineri 29 iulie, vreme caldă cu disconfort termic ridicat în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare după-amiaza.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 22 și 24 de grade.

Vremea la mare pentru sâmbătă 30 iulie 2022 se va menține caldă, iar disconfortul termic ridicat în orele amiezii. Cerul va prezenta unele înnorări după-amiaza, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, în ușoară intensificare după-amiaza.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 30 de grade, iar cele minime între 22 și 24 de grade.

Duminică 31 iulie 2022, la mare, vremea va fi în continuare caldă, iar disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii. Cerul va prezenta înnorări temporare îndeosebi spre seară și noaptea când, trecător vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade, iar cele minime vor fi de 21... 22 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 25... 26 de grade, anunță ANM.

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
Vremea azi, 10 mai. Se încălzește în toată țara. Care vor fi maximele din termometre și unde va ploua
Vremea azi, 10 mai. Se încălzește în toată țara. Care vor fi maximele din termometre și unde va ploua

Ziua de vineri ne aduce vreme mai bună, temperaturi în creștere față de joi și câteva reprize de ploaie în vestul României.  

Vremea azi, 9 mai. Se face mai răcoare decât normalul perioadei. Sunt anunțate averse în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 9 mai. Se face mai răcoare decât normalul perioadei. Sunt anunțate averse în cea mai mare parte a țării

Se face mai răcoare decât ar fi normal. Mai vin ceva averse în vest, în zona centrală și la munte.

Vremea azi, 8 mai. Înnorări, temperaturi în scădere și ploi în multe zone din țară
Vremea azi, 8 mai. Înnorări, temperaturi în scădere și ploi în multe zone din țară

Ziua de miercuri aduce vreme instabilă, înnorări și ploi în multe zone din țară și temperaturi în scădere față de ziua precedentă.  

Recomandări
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, unul dintre iniţiatorii legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, a explicat care au fost motivele pentru care a promovat această lege controversată.

 

Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet
Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet

Poliţiştii din județul Olt s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, după ce au fost postate online imagini cu persoane care împărțeau pachete unor locuitori.

 

Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon
Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon.