Prognoza pentru urmatoarele doua saptamani. ANM anunta vreme calda, dar cu intervale scurte de racire si precipitatii

Ultimul update: Joi 10 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Luni 07 Martie 2016 08:27
Categorie: Vremea

Vremea va fi calda, cu intervale scurte de racire si precipitatii, pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, informeaza ANM.

Regimul termic se va incadra, in general, in limite normale pentru perioada din calendar la nivelul intregii tarii, cu exceptia unor scurte intervale de timp, cand vremea se va raci si se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, in unele zone, iar la munte sub forma de ninsoare, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie, valabila in intervalul 7 - 20 martie, publicata luni.

In Banat, intervalul va debuta cu o vreme calda pentru prima decada a lunii martie, astfel incat media regionala a valorilor maxime va fi de 15 grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 5 grade. Ulterior, se va produce o racire treptata, cele mai coborate valori urmand a se inregistra in intervalul 14 - 19 martie, cand vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime, in medie regionala, de 8 - 10 grade si minime ce pot cobori usor sub zero grade. Vor fi ploi insemnate cantitativ la inceputul intervalului, dar si pe 9 si 10 martie. Dupa acest interval, ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi, in general, slabe cantitativ, dar trecator vor fi posibile si precipitatii mixte.

In Crisana, in prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi, in medie regionala, de 14 grade, iar cele minime de 5 - 6 grade. Regimul termic va scadea mai semnificativ dupa data de 14 martie, cand se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 6...9 grade, iar cele minime vor fi usor negative, situandu-se in jurul valorii de -1 grad, astfel incat vremea va deveni mai rece decat in mod normal in aceasta perioada. Vor fi ploi insemnate cantitativ in cursul zilei de luni 7 martie si in noaptea de luni spre marti (7/8 martie). In restul intervalului de prognoza, ploile vor fi in general slabe si cu o probabilitate mai mare de aparitie in jurul datei de 15 martie, cand trecator vor fi posibile si precipitatii mixte.

In Transilvania, in primele doua zile, vremea se va mentine calda pentru aceasta data, media regionala a maximelor diurne fiind de 13 - 15 grade, iar a minimelor nocturne de 3 - 5 grade. In intervalul 9 - 13 martie, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv maxime in jurul a 10 grade si minime de la zero la doua grade. Dupa data de 14 martie vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, iar a celor minime de -4....-2 grade. Temporar vor fi ploi, in intervalul 7 - 11 martie, iar in jurul datei de 15 martie precipitatiile pot fi mixte. In restul intervalului, probabilitatea pentru precipitatii slabe va fi mai redusa.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea in weekend si la inceputul saptamanii

In Maramures, pana in jurul datei de 11 martie, valorile termice se vor mentine peste mediile multianuale, astfel ca media regionala a celor maxime va fi de 12 - 14 grade, iar a celor minime de 3 - 5 grade. Ulterior, temperatura va scadea, astfel incat, in intervalul 15 - 20 martie, vremea va deveni rece pentru aceasta perioada, cu maxime in jurul valorii de 6 grade si minime la nivelul regiunii de -3...-2 grade. Ploi moderate cantitativ vor fi consemnate la inceputul intervalului, iar in jurul datei de 15 martie precipitatiile pot fi mixte. In restul intervalului probabilitatea de precipitatii slabe va fi mai redusa.

In Moldova, in primele doua zile, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, media regionala a temperaturilor maxime fiind de 15 - 16 grade, iar a celor minime de 4 - 6 grade. In intervalul 9 - 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 8 - 10 grade, dar minimele se vor mentine peste mediile multianuale, media regionala urmand a se situa in jurul valorii de 3 grade. In a doua saptamana de prognoza, vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu maxime, in medie, de 6 - 8 grade si minime situate in jurul valorii de -2 grade. Temporar, vor fi ploi, pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ pe 10 si 11 martie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi pe arii restranse, cu mentiunea ca, mai ales in nordul regiunii, dupa data de 15 martie, vor fi posibile precipitatii mixte.

La nivelul Dobrogei, intervalul va debuta cu o vreme calda pentru aceasta data, media regionala a temperaturilor maxime urmand a se situa in jurul valorii de 14 grade, in timp ce media temperaturilor minime va fi de 6 - 8 grade. Dupa data de 10 martie, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel incat, in intervalul 15 - 19 martie, maximele diurne se vor situa usor sub normele climatologice si nu vor mai depasi 7 - 9 grade. Valorile minime vor fi, de asemenea, in scadere, astfel incat, dupa data de 17 martie, acestea vor atinge o medie de pana la doua grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii relativ extinse va fi mai ridicata pe 10 si 11 martie si in jurul datei de 15 martie.

In Muntenia, in primele doua zile ale intervalului, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, media maximelor fiind de 16 - 18 grade, iar a minimelor de 6 - 8 grade. In intervalul 10 - 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normele climatologice ale datei, atingand o medie de 10 - 11 grade, dar minimele nocturne se vor mentine peste mediile multianuale, urmand a fi de 3 - 5 grade. Dupa data de 15 martie, vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime, in medie regionala, de 8 - 10 grade si minime de aproximativ zero grade. Vor fi ploi pe arii extinse in intervalul 9 - 11 martie, cand si cantitatile de apa vor fi mai importante. In restul intervalului precipitatiile, in general slabe, se vor semnala pe arii mai restranse.

In Oltenia, in primele doua zile ale intervalului, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in prima decada a lunii martie, cu medii regionale ale valorilor maxime de 15 - 16 grade si minime in jurul valorii de 6 grade. In intervalul 10 - 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 10 - 11 grade, dar minimele se vor mentine peste mediile multianuale, urmand a fi de 3 - 5 grade. Dupa data de 15 martie, vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime, in medie, de 8 - 9 grade si minime in jur de zero grade. Vor fi ploi pe arii extinse in cursul zilei de luni (7 martie) si in noaptea de luni spre marti (7/8 martie), dar si in intervalul 9 - 11 martie, cand cantitatile de apa vor fi mai importante. In restul intervalului precipitatiile, in general slabe, se vor semnala pe arii mai restranse.

La munte, in primele doua zile ale intervalului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel ca media celor maxime va fi de 5 - 8 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul valorii de un grad Celsius. Ulterior, vremea se va raci treptat, urmand sa devina mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada dupa data de 14 martie, cand se vor inregistra maxime preponderent negative, iar minimele vor cobori pana la valori medii de la -8 la -6 grade. Temporar, vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, insa probabilitatea pentru cantitati mai insemnate va fi mai mare in cursul zilei de luni (7 martie) si in noaptea de luni spre marti (7/8 martie), precum si in intervalul 9 - 11 martie. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie in primele zile ale intervalului, apoi vor fi si ninsori.

Vremea luni in toata tara:

Luni, in jumatatea vestica a tarii, vor fi ploi si cantitati mai importante de apa. Vantul se va inteti in majoritatea regiunilor si maximele in cretere fata de ieri se vor situa intre 10 si 22 de grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan va predomina vremea frumoasa. Temperaturile cresc peste tot si in Baragan va fi deosebit de cald pentru luna martie. Se incalzeste si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Vor fi multe momente cu soare si vintul va avea intensificari. Maximele urca pana la 19 grade Celsius. In nordul Moldovei si in Bucovina cerul va fi temporarnoros, vintul se va inteti din cand in cand si regimul termic nu sufera modificari notabile.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures atmosfera ramane inchisa si va ploua pe spatii mari. Vorbim despre averse cu fulgere si vant mai intens. Temperatura aerului nu se va modifica semnificativ fata de ziua trecuta. Ploile vor veni pe suprafete extinse si in vestul tarii si se vor strange 15 l/mp dar in Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali se vor cumula izolat peste 25 l/mp. Valorile termice vor creste usor.

In tinuturile centrale se anunta multi nori si ploi in zonele vestice unde se vor stringe cantitati mai mari de apa.In rest vor fi iinnorari temporare. Vantul se va inteti peste tot dar cele mai mari viteze de peste 80 km/h, se vor atinge pe crestele montane. Temperaturile scad usor pe partea vestica si cresc usor in est.

In sud-vestul tarii cerul va fi temporar noros, insa in zonele inalte vor fi innorari si ploi mai consistente. Vantul va fi activ si maximele termice, in crestere fata de ziua trecuta vor ajunge pana la 19 grade Celsius.

In sudul tarii se anunta o zi frumoasa cu mult soare si in incalzire fata de ieri. Vantul va avea intensificari temporare si vremea va deveni deosebit de calda pentru data din calendar. In sudul extrem se vor atinge pina la 23 de grade.

In Bucuresti, incalzirea continua si va fi deosebit de cald pentru luna martie.Maxima va ajunge la 20 grade Celsius iar maine dimineata vor fi 9 grade. Presiunea va scadea nesemnificativ.

La munte ploile vin pe arii extinse seara si noaptea in masivele vestice, unde se vor strange cantitati mai mari
de apa. Vantul va sufla tare, pe creste cu viteze de peste 70-80 km/h.Vremea va fi deosebit de calda pentru data din calendar, in masivele sudice si in cele estice.

Cum va fi vremea in zilele urmatoare:

Marti va ploua slab in nord-vestul, centrul si nordul tarii si pe arii mai restranse în rest.

Miercuri vor fi multi nori si ploi pe arii extinse in sud-vest, unde izolat, cantitatile de apa vor fi insemnate si local in celelalte regiuni.

Joi vremea va fi inchisa si va ploua pe spatii mai mari in jumatatea sudica, unde se pot strange cantitati mai importante de apa.
 

Vremea se schimba radical in toata tara. Meteorologii au emis atentionare de vant si ploi, incepand de duminica seara

Vremea se schimba radical in toata tara. Meteorologii au emis atentionare de vant si ploi, incepand de duminica seara

ninsoare, zapada

Vreme deosebit de rece și ninsori în toată țara, marți. Prognoza meteo până vineri

Prognoza meteo pentru următoarele 2 luni. Vreme rece și ploi din belșug

Cod galben de polei în judeţe din Oltenia şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti

Cod galben de lapoviţă, ninsoare, polei şi vânt în 19 judeţe şi în Bucureşti, de luni seară

Iarna a lovit toată zona Moldovei, dar și Bucovina și Maramureșul. Zeci de drumuri înghețate

Prognoză meteo SPECIALĂ pentru București. Se întorc zăpezile

ploaie inghetata

Ploaia înghețată a provocat haos în zeci de județe. Vremea rămâne rece toată săptămâna

Un val de aer polar aduce din nou ninsori în toată Europa. În România vor fi -9 grade

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 11 judeţe, de sâmbătă până luni

Cod galben de ploi și ninsori în jumătate de țară. Avertismentul Salvamontului

Vremea se va răci accentuat în Bucureşti; ploaie, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile

Vreme la extreme în weekend. Temperaturile scad și cu 15 grade în 24 de ore