Virgil Musta: ”Niciun pacient nu a mai ajuns la intubare”. Care este tratamentul
”Noua schemă de tratament pentru COVID-19 funcţionează”, spune medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.
Acesta a declarat că niciun pacient nu a mai ajuns la intubare.
Noul tratamentul pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus include anticoagulante, antivirale şi antiinflamatorii, scrie news.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pacienții trebuie să ajungă cât mai repede la spital
"Am făcut o analiză sumară în care am văzut că de aproximativ o lună, de când dăm tratatament anticoagulant precoce la pacienţii noştri, nu am mai avut bolnavi care să ajungă pe Terapie Intensivă. Toţi evoluează în forme medii sau severe ale bolii, dar nu au ajuns la intubare. Dacă ei ajung în timp util la spital, să se poată introduce corticoterapia, au şanse mai mari decât pentru cei care ajung direct pe ATI”, a spus medicul Virgil Musta.
Noua schemă de tratament este legată de procesul patogenic care intervine în boală, a mai spus medicul.
”Este vorba despre terapia antivirală, unde apar o serie de noi medicamente, terapii, cum este cea cu imunoglobuline, cu plasmă, cum este Remdesivirul, la pacienţii de la Terapie Intensivă. Sunt diferite antivirale care încearcă să diminueze cantitatea de virus, care conduce la procesul inflamator”, spune Virgil Musta.
”Mulți pacienți au prezentat tromboze pe vasele pulmonare”
Medicul român s-a inspirat de la colegii din Italia și Elveția în stabilirea noului tratament.
”A doua direcţie este cea de coagulare, pentru că s-a constat că este o hipercoagulitate în această boală şi inflamaţia stimulează coagulitatea. La necropsie, în ţări precum Italia şi Elveţia, care au fost mult înaintea noastră, au constatat un număr foarte mare de pacienţi care au prezentat tromboze pe vasele pulmonare. Au presupus că există aceste complicaţii şi atunci eu am studiat aceste analize ale lor şi am introdus acest tratament, ca să prevenim aceste cascade patogenice”, a explicat Musta.
Medicii de la Timișoara au luat în calcul și inflamațiile provocate de noul coronavirus.
”A treia direcţie de tratament este cea de diminuare a inflamaţiei, pentru că virusul produce o reacţie cu eliberare de toxine. Aici avem criterii bine stabilite, când dai această terapie, cum o dai. Sunt medicamente care modulează şi inhibă aceasta inflamaţie. Jocul pe care îl facem este între «când dai» şi «în ce doze dai» acest tratament", a mai spus Musta.
În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara mai sunt internaţi puţin peste 80 de bolnavi infectaţi cu coronavirus.
Tot aici, de la începutul pandemiei, au fost vindecaţi peste 420 de pacienţi, din mai multe judeţe ale ţării
Sursa: News.ro
Etichete: timisoara, coronavirus, tratamente, virgil musta,
Dată publicare:
12-05-2020 14:27