VIDEO. Haită de șacali, filmată într-un ocol silvic din județul Tulcea

Ultima actualizare: 08-01-2021 18:14
sacali
Facebook.com

Imagini cu mai mulți șacali care produc sunete înfricoșătoare au fost filmate în Tulcea cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei.

Filmarea rară a fost realizată într-un ocol silvic din Tulcea. În imagini apar mai mulți șacali care urlă.

„Șacali într-o filmare realizată la Romsilva - Ocolul Silvic Rusca din cadrul Direcției Silvice Tulcea”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții companiei.

Potrivit specialiștilor Romsilva, șacalii sunt împărțiți în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar una în Europa. Șacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut, ale cărui urlete pot fi deranjante și înfricoșătoare.

Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și mamifere. Șacalul are o lungime de circa 120 cm, din care numai coadă are 30 centimetri și cântărește în jur de 10-12 kilograme.

„Pentru cineva care nu e obișnuit cu vocalizările lor, urletele șacalilor în noapte pot fi chiar deranjante și înfricoșătoare. ”Howlingul” lor este diferit de urletul lupului. Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo”, precizează Romsilva.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO