Vesti bune despre vreme. Temperaturi in crestere, cu maxime de pana la 8 grade: va mai ploua in nord-vestul tarii

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00

Ziua de joi ne-aduce vreme inchisa in cea mai mare parte a tarii si ceva precipitati slabe in jumatatea nord-vestica. Maximele termice ajung in intervalul 1 - 8 grade.

In Dobrogea si in Baragan cerul ramane acoperit de nori. Pe timpul zilei nu prea sunt semne de precipitatii, dar la noapte, in sud-estul extrem, e posibil sa cada lapovita si sa se formeze polei. Vantul se domoleste, iar temperaturile, in crestere fata de miercuri, ajung la 7 - 8 grade Celsius.

Se incalzeste usor si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Innorarile persista, dar sansele de precipitatii sunt aproape inexistente. Vantul nu exagereaza, iar maximele urca pana la 4 - 5 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei atmosfera se mentine mohorata, dar precipitatile se raresc. Cu totul izolat ar putea sa ploua slab sau sa cada lapovita. Vantul va sufla cel mult moderat, iar termometrele vor indica 2 - 3 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii vor fi numerosi si indeosebi in prima parte a zilei vor aduce precipitatii mixte, slabe cantitativ. In regimul termic nu prea apar schimbari fata de ziua trecuta.

Si in vestul tarii cerul va fi innorat intreaga zi si va ploua slab sau va cadea lapovita din loc in loc. Vantul nu va pune probleme, iar maximele se vor opri la 4 - 5 grade.

In centrul Romaniei cerul ramane acoperit de nori si mai apar ceva precipitatii slabe: ninsori la munte si lapovita in rest. Vantul va prezenta unele intensificari in regiunile montane, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de miercuri.

In sud-vestul tarii norii se risipesc, asa ca urmeaza o zi insorita, cu temperaturi in usoara crestere. Dupa pranz se vor inregistra 6 - 7 grade Celsius.

In sudul tarii e posibil sa se arate soarele, dar in ansamblu ziua va fi mohorata. Conditiile de precipitatii vor fi aproape inexistente, iar maximele vor urca pana la 8 grade in zonele deluroase.

In Bucuresti se anunta innorari indeosebi catre seara, insa sansele de precipitatii sunt extrem de reduse. Maxima prognozata este de 4 grade. Noaptea va fi mai rece decat ultima, cu o minima de - 1 grad, iar spre dimineata ar putea sa apara ceata.

La munte, cantitatile de precipitatii sunt in scadere dar cerul va fi acoperit de nori. Peste zi, va ninge slab in Carpatii Occidentali, in Carpatii Orientali si mai putin in Meridionali. Vantul va sufla cu putere pe creste, iar pe vai si in depresiuni poate sa apara ceata.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE - Vineri vor fi precipitatii slabe in Maramures, in Orientali si in Dobrogea. Sambata seara, va picura in nord-vest, iar duminica va ploua slab in nord si in nord-vest. Temperaturile vor creste usor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO