Veste îngrijorătoare: tot mai mulți tineri români sunt răpuși de Covid-19. Explicația medicilor

×
Codul embed a fost copiat

Pe lângă primul cadru medical mort după ce s-a infectat în timp ce îşi făcea datoria, apar şi primii pacienţi din România care s-au reinfectat cu Covid-19.

Sunt doi bărbaţi din Buzău, din aceeaşi familie, care au fost internaţi la Institutul Matei Balş, după ce s-au intos din Italia. Consideraţi vindecaţi după tratament, au fost externaţi. Dar 12 zile mai târziu, testele pentru amândoi au ieşit din nou pozitive.

Între timp, la nivel naţional, sunt 4.761 de infectări, iar 215 români şi-au pierdut viaţa. Alarmant este, că printre decedaţi, sunt tot mai multe persoane tinere. Specialiştii atrag atenţia, ca formele fatale nu sunt excluse la nici o vârstă, şi le pot face, chiar şi cei care se ştiau sănătoşi.

Cei doi bărbaţi de 46 şi 29 de ani s-au întors din Italia luna trecută şi au fost depistaţi cu Covid-19. Internaţi la Institutul Matei Balş, au fost trataţi şi externaţi pe 26 martie.
Unuia, doua teste i-au ieşit negative, iar celuilalt, trei.

După externare, pentru că sunt verişori, s-au izolat împreună în aceeaşi locuinţă, fără să mai aibă alţi contacți. După cum au recomandat medicii, pe 6 aprilie, cei doi au fost testaţi din nou şi rezultatele au ieşit pozitive. De această dată, pacienţii au fost internaţi la Spitalul din Râmnicu Sărat.

Citește și
Ministerul Sănătății a anunțat ce echipamente de protecție trebuie purtate în spitale
Ministerul Sănătății a publicat ghidul privind echipamentele de protecție din spitale
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

 

Autorităţile raportează decesul a tot mai mulţi tineri

Vestea îngrijorătoare a venit în acelaşi timp cu confirmarea a 344 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

La terapie intensivă, sunt internați 162 de pacienți. Cele mai multe cazuri rămân în Suceava, 1.430 şi în Capitală, cu 637. Din păcate autorităţile raportează decesul a tot mai mulţi tineri. În Constanța, o femeie de 38 de ani, diagnosticată cu Covid-19 a murit joi. Medicii spun că suferea de cancer la colon.

În România, au murit până acum cel puţin 14 oameni confirmaţi cu Covid 19 care aveau sub 45 de ani. Cei mai tineri au fost o femeie şi un bărbat de 27 de ani. Tânăra avea diabet zaharat, iar bărbatul din Sibiu a fost găsit mort în casă, după care probele au arătat că avea noul coronavirus. 34 de ani - atât aveau alţi doi bărbaţi care au murit. Unul era din Suceava şi avea o boală renală, iar celălalt bărbat din Mureş cu obsezitate şi probleme cardiovasculare. Să nu uităm de cazul 35, un bărbat de 39, fără alte probleme medicale, care a murit de Covid 19.

Cazul unei asistente de 29 de ani a șocat Marea Britanie

Astfel de cazuri sunt raportate şi peste graniţă. În Marea Britanie, cotidianul The Sun, a făcut public cazul unei asistente de 29 de ani, infectată cu Covid 19 care a murit. Tânăra îngrijea copii diagnosticaţi cu cancer. Şocaţi, prietenii au lăsat mesaje pe reţelele sociale.

"Inimile noastre sunt sfâșiate de durere pentru familia ei. Avea 29 de ani, avea toată viața înainte și era atât de încântată pentru că tocmai depusese un depozit pentru prima ei casă",

"În amintirea Rebeccăi Mack, în vârstă de 29 de ani. Rebecca era asistentă. În mod tragic, a murit de COVID-19.
Acest virus nu ține cont de cine ești, de câți ani ai sau de etnie. Dacă poate, îți ia viața. Stați acasă!"

Explicația medicilor români

 

Medicii români ştiu că virusul SARS COV 2 îi poate ataca extrem de dur şi pe tinerii care nu au probleme medicale.

Valeriu Gheorghiţă, medic primar Boli Infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila": "Exista posibilitaea ca persoanele tinere să dezvolte forme severe sau critice de îmbolnăvire pentru ca ţine de răspunsul imunolog al fiecărui corp. Anumite persoane pot avea un răspuns extrem de important, să se descarce acea cascadă de citochine adică acele proteie de amplificare a răspunsului inflamator şi practic aceasta inflamaţie exagerată poate să fie asociată cu consecinţe grave şi asupra cailor respiratorii."

Adrian Marinescu, medic Institutul Matei Balş: "Vor fi şi persoane tinere care nu aveau cel puţin aparent alte afecţiuni şi care au făcut o formă fulminanta. Asta s-a întâmplat şi în sua şi se întâmplă şi la noi. Sunt teorii care vorbesc despre o hiper-reactivitate imuna, în unele cazuri, e adevărat că rar, când ar putea să fie o formă fulminanta care să evolueze prost şi să se ajungă la deces."

O explicaţie ar fi şi că virusul are două forme, una mai agresivă. La agravarea stării bolnavilor pot duce însă şi infecţiile nozocomiale.

Valeriu Gheorghiţă, medic primar Boli Infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila": "Orice pacient ventilat mecanic are un risc care este adiţional de la o zi la alta de dezvoltare de complicaţii prin suprainfecţii bacteriene la nivelul plămânului."

Medicii spun că este posibil ca în unele cazuri tinerii decedaţi să fi suferit şi de alte boli fără să fi ştiut.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Cum ar putea poluarea din București să crească rata deceselor provocate de coronavirus
Cum ar putea poluarea din București să crească rata deceselor provocate de coronavirus

În condițiile în care cercetătorii au declarat fără echivoc că există o legătură între poluare și cazurile critice de COVID 19, mii de oameni din Ilfov și București respiră de două zile aer otrăvit.

Ministerul Sănătății a publicat ghidul privind echipamentele de protecție din spitale
Ministerul Sănătății a publicat ghidul privind echipamentele de protecție din spitale

Ministerul Sănătății a elaborat în sfârșit un ghid care prevede clar ce echipamente trebuie purtate în spitale.

Războiul României pentru materiale sanitare. Cum
Războiul României pentru materiale sanitare. Cum "le-a luat faţa" Unifarm americanilor

În lume se poarta o adevărată luptă pentru materialele sanitare, necesare în spitale. Iar România duce propriul război.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.