Primii doi pacienți români reinfectați cu coronavirus după vindecare

Dată publicare: 08-04-2020 17:11
Dată actualizare: 08-04-2020 17:22


teste coronavirus

Doi bărbați din județul Buzău au fost confirmați din nou cu coronavirus la aproape două săptămâni după ce au fost declarați vindecați și externați, conform unui comunicat emis de DSP Buzău.

Cei doi pacienți, în vârstă de 46 și respectiv 29 de ani au fost externați în data de 26 martie și ulterior au stat izolați împreună la același domiciliu, fără a avea alți contacți.

În data de 6 aprilie 2020, medicii au refăcut testele în cazul celor doi pacienți, iar acestea au ieșit din nou pozitive. În prezent sunt internați la spitalul din Râmnicu Sărat.

Cei doi sunt verișori și au venit împreună din Italia. După confirmarea infectării cu coronavirus, aceștia au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Externarea lor în data de 26 martie a fost făcută după două, respectiv trei teste consecutive care au avut rezultat negativ.

În județul Buzău au fost confirmate 13 cazuri de infectare cu coronavirus, iar opt persoane au fost declarate vindecate.

La nivel național au fost confirmate până miercuri 4.761 de cazuri de infectare cu coronavirus și 215 decese. 210 pacienți au fost declarați vindecați.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: B.P.


VIDEO PROTVPLUS.RO