Vasul de protocol care i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu, mistuit de flacari. Ce a putut ce provoace incendiul

Dată publicare: 17-07-2014 07:39
Dată actualizare: 20-07-2014 06:59


A fost panica miercuri noapte in Tulcea, dupa ce o nava-ponton, aflata in reparatii, a fost cuprinsa de flacari. Valvataia s-a extins cu repeziciune, iar pompierii ajunsi la fata locului nu au mai reusit sa salveze nimic.

Inainte de 1989, vasul-restaurant era folosit de Nicolae Ceausescu drept ambarcatiune de protocol.

Alarma s-a dat putin inainte de ora 22:00, cand oamenii care locuiesc in cartierul de la marginea municipiului Tulcea au vazut flacari mari, dar si un fum gros. Imediat si-au dat seama ca un incendiu a izbucnit la firma care se ocupa de reconditionarea navelor fluviale, asa ca au sunat la 112.

"Ardea cu flacari foarte mari! Vasul era mobilat in interior si era aproape de lansare", spune un martor.

Focul a rabufnit la un ponton restaurant, aflat in reparatii de cateva luni. Valvataia a cuprins in scurt timp tot vasul, iar pompierii ajunsi la fata locului s-au luptat cu focul mai bine de trei ore.

Maior Daniel Petrov, ISU Delta Tulcea: "Detasamentul de pompieri Delta Tulcea a raspuns solicitarii cu 3 autospeciale reusind localizarea si stingerea incendiului fara ca acesta sa se propage la vecinatati, adica la alte doua nave aflate, de asemnea, in reparatii."

Deocamdata, nu se stie de la ce a pornit incendiul, insa anchetatorii nu exclud nicio varianta.

"Cred ca a fost mana criminala sau s-a intamplat sa mocneasca undeva", spune patronul firmei de reparatii.

Dan Ichim, Capitania Zonala Tulcea: "Nava era scoasa din exploatare, urcata pe uscat pentru reparatii constand in inlocuirea operei vii. Din fericire, nu sunt victime. Competenta de cercetare revine pompierilor si organelor de politie."

Pontonul restaurant apartine unei societati comerciale din Constanta. La inceputul primaverii a fost luat de pe faleza municipiului Tulcea, unde a stat mai bine de zece ani, pentru a fi reconditionat.


VIDEO PROTVPLUS.RO