Vasile Blaga si Ioan Oltean, audiati la DNA. Procurorii vor sa afle cum au fost finantate campaniile electorale ale PDL

Dată publicare: 03-11-2015 12:00
Dată actualizare: 06-11-2015 07:00


Vasile Blaga

Co-presedintele si vicepresedintele principalului partid de opozitie au fost citati marti la DNA.

Copresedintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in dosarul in care este anchetata Elena Udrea sub control judiciar pe cautiune. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Vasile Blaga a fost citat in calitate de martor.

Dupa Blaga, si Ioan Oltean, fost vicepresedinte PDL, in prezent vicepresedinte PNL, s-a prezentat marti la DNA pentru a fi audiat ca martor in acelasi dosar.

"Sunt chemat ca martor. Ma prezint. Va asigur de toata disponibilitatea mea de a colabora cu procurorul de caz", a spus Oltean la intrare in sediul DNA. Referitor la finantarea campaniilor electorale cu bani obtinuti ilegal, Ioan Oltean a precizat ca nu are informatii in acest sens. "Doar cei care au afirmat pot sa va spuna", a completat el.

Procurorii DNA au dispus vineri masura controlului judiciar pe cautiune in cazul Elenei Udrea in dosarul in care Parlamentul a incuviintat inceperea urmaririi penale si retinerea acesteia, nu insa si arestarea preventiva, fiind stabilita suma de cinci milioane lei.

In acest dosar, procurorii o acuza pe Elena Udrea de luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Procurorii vor sa afle daca Vasile Blaga stia sau nu de sume de bani provenite din mita care ar fi ajuns in campaniile electorale ale PDL, partidul pe care Blaga l-a condus intre 2012 si 2014. Citarea se pare ca este consecinta unei declaratiilor Elenei Udrea.

 

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO