Un TIR incarcat cu zeci de tone de faina s-a rasturnat, langa Targu-Jiu. Soferului i s-a facut brusc rau la volan

30-03-2015 13:02


Un TIR incarcat cu zeci de tone de faina s-a rasturnat luni dimineata, in apropiere de Targu-Jiu si toata incarcatura s-a golit pe sosea.

Soferul spune ca i s-a facut rau la volan si, pentru o clipa, a pierdut controlul masinii. Camionul a ajuns de-a curmezisul drumului si a blocat ambele sensuri de mers. Echipajele de interventie si pompierii au deblocat traficul in doua ore si au prevenit o eventuala explozie, intrucat din rezervor a inceput sa curga motorina.

Soferul de 40 de ani plecase de numai cateva minute in cursa si, la iesirea din Targu-Jiu, calatoria s-a incheiat brusc.

Ion Tuna, soferul camionului: "Mi-a venit ameteala, nu stiu ce s-a intamplat, am pierdut controlul volanului si nu am mai vazut nimic. M-a strigat colegul, nu am putut raspunde."

Un coleg de-ai lui, care venea cu un alt TIR din spate, a oprit imediat pentru a-i acorda primul ajutor. Alertati de zgomotul puternic, mai multi localnici au iesit din case sa vada ce s-a intamplat.

Martor: "Am auzit un zgomot ca un cutremur, am iesit la poarta, era deja rasturnat, a prins cu roata acolo a tras brusc, a intrat in balans si s a rasturnat."

Din cauza tirului rasturnat, traficul in zona a fost deviat pe o straduta din apropiere.

Sofer: "Foarte ciudat - drumul plin de faina - asta e, nu avem ce face, asteptam, suntem disciplinati."

Soferul care a produs incidentul nu a avut nevoie de ingrijiri medicale, dar se va alege cu o amenda.

Catalin Buse, purtator de cuvant IPJ Gorj: "Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ."

Un utilaj de la serviciul de salubritate al primariei din Targu-Jiu a strans toata faina de pe sosea. Traficul a revenit la normal dupa doua ore.

Tags: tir, accident, faina,

VIDEO PROTVPLUS.RO