Mesajul pe care a vrut sa-l trimita tanarul care a intrat cu masina in gardul Guvernului. Fortele de ordine, in alerta

Ultima actualizare: 25-01-2016 07:00

Fortele de ordine care pazesc sediul Guvernului au fost vineri in alerta. Un barbat a intrat cu masina in gardul Palatului Victoria si a fost imediat inconjurat de jandarmi.
 

Gestul ar fi fost intentionat. Tanarul, fost angajat al unei televiziuni, le-a explicat jandarmilor, ca a provocat incidentul pentru ca voia sa atraga atentia asupra terorismului. Incidentul s-a produs putin dupa ora 11:00, la Palatul Victoria. Barbatul a intrat intentionat cu viteza in gardul ce imprejmuieste cladirea guvernului, spun politistii.

"Urmele lasate de Logan pe zapada arata clar ca soferul a venit de undeva dinspre Piata Romana. A intrat cu viteza pe trotuarul din fata Guvernului, a lovit cu janta bordura, a facut in acel moment pana. Masina a derapat, a alovit arbustii aflati in fata gardului care strajuieste cladirea guvernamentala, dupa care s-a oprit intr-un morman de zapada. Avariile sunt foarte mici, insa este foarte clar ca masina nu mai putea fi deplasata din acel punct”, a relatat Catalin Radu Tanase."Jandarmii care asigurau ordinea publica in zona obiectivului au auzit impactul si au intervenit imediat pentru a verifica daca persoana care conducea autoturismul este ranita"
, a explicat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

Soferul insa nu pierduse controlul masinii. A explicat, destul de confuz, ca gestul sau ar fi fost intentionat, ca a vrut sa arate ca si in Romania se pot intampla acte de terorism. "Tanarul nu a fost violent si a coorperat cu fortele de ordine", a explicat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

Politistii l-au dus la sectia 1 din Capitala pentru audieri si l-au testat pentru consum de alcool. Rezultatul a fost negativ. Anchetatorii l-au audiat cateva ore iar la final au decis sa ceara noi analize medicale pentru a verifica daca nu cumva tanarul consumase substante interzise.

Incidentul vine dupa aproape doi ani de la un eveniment similar. Adrian Sobaru, angajat al TVR, a intrat si el cu masina personala in poarta Guvernului in semn de protest. Gestul a starnit ecouri puternice.

"Dupa in 2014 ce Adrian Sobaru a intrat cu masina personala in sediul Guvernului iar un an mai tarziu a fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare, toata lumea a realizat ca exista consecinte grave daca incerci sa patrunzi in forta intr-o institutie cum este Guvernul Romaniei care are statut special de unitate militara" a relatat Catalin Radu Tanase.

Alexandru Gazdac, cel care a produs incidentul de vineri, este acum acuzat de tulburarea linistii publice si distrugere.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO