Un român, implicat într-un jaf de 1,1 milioane de euro, în Franța. A fost prins după șapte ani în Neamț

09-12-2020 13:00


Poliția

Un bărbat din Neamț a fost prins de polițiștii români, după un jaf de 1,1 milioane de euro, comis acum șapte ani în Franța

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost prins de polițiștii de la IPJ Neamț, se arată într-un comunicat al Poliției Române.


„La data de 8 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Neamţ, în colaborare cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti, au depistat un bărbat, de 30 de ani, din Săvineşti, care era urmărit la nivel internaţional. Bărbatul este cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de furt şi tâlhărie calificată", au transmis polițiștii

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii octombrie 2013, românul, împreună cu alte persoane, având asupra lor arme, topoare şi ciocane, ar fi pătruns într-un magazin din Paris, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, bijuterii şi ceasuri de lux.

Prejudiciul total a fost estimat la 1.100.000 de euro, arată sursa citată.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul reținut se numește Ioan Vădana și este din Săvinești.

„Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bacău", arată sursa citată.

El urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bacău, pentru confirmarea mandatului european de arestare” se precizează în comunicatul Poliției.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO