Primarul care a sarit peste intermediari. Intr-o comuna din Timis, oamenii isi repara singuri trotuarul cu bani de la stat

Ultima actualizare: 01-08-2014 07:12

Un primar din judetul Timis a gasit o metoda inedita si mai putin costisitoare pentru a repara trotuarele din localitatea pe care o pastoreste.

Cum banii de la bugetul local erau putini si ajungeau doar pentru cumpararea materialelor de constructii, acesta s-a gandit ca fiecare gospodar poate da o mana de ajutor. Oamenii harnici nu au stat prea mult pe ganduri si au pus mana pe lopeti.

In timp ce unii localnici din comuna Biled urmeaza sa se apuce de treaba, vecinii lor si-au facut deja trotuarele din fata caselor. "E foarte curat acum. Anul trecut am avut caramida", se lauda un localnic.

Lacramioara Terica este incantata de rezultatul obtinut si spune ca i-ar fi fost greu sa suporte cheltuiala din buzunar. "Erau toate sparte de ani de zile. Aproximativ 3 zile am lucrat pentru betonat si curatat terenul pentru betonare. Sunt foarte multumita", spune ea.

Practic, cei dornici de munca, dar care vor sa aiba o gospodarie moderna, merg la primarie unde pe baza unei cereri solicita materialele de constructie. Apoi, un functionar merge la fata locului si evalueaza situatia. Timp de 30 de zile, din momentul in care intra in posesia cimentului si a nisipului, oamenii trebuie sa-si contruiasca trotuarul, altfel vor suporta costurile.

"Semneaza un proces verbal de primire a materialelor. Cand e executata lucrarea, mergem, facem receptie si omul e multumit ca are trotuar", explica Tiberiu Neu, functionar primarie.

"Cetateanul e responsabil de trotuarul din fata casei lui si nu-mi fac probleme ca nu va fi de calitate. Si costurile clar sunt mult mai reduse decat daca as fi angajat o firma pentru aceasta lucrare", sustine David Cristian, primarul din Biled.

Acum, daca tot a avut succes, primarul se gandeste ca pe viitor sa se ocupe prin aceeasi metoda de asfaltare, dar si de sistemul de canalizare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO