Un primar din Gorj demisioneaza din functie ca sa-si salveze casnicia: "Consilierii mi-au adus cearta in familie"

02-05-2017 15:35


Un primar din Gorj si-a anuntat demisia din functie, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru ca a ajuns la un conflict major cu consilierii locali, care a ajuns sa-i afecteze si casnicia.

Consilierii si-au votat o indemnizatie in cuantum de 5% din salariul primarului, insa edilul nu vrea sa le acorde decat un singur procent. In curtea primariei s-au strans peste 100 de sustinatori ai primarului .

Localnicii din Comuna Albeni s-au strans din jurul pranzului in curtea primariei pentru a lua parte la sedinta de Consiliu Local. Primarul demisionar nu a fost prezent asa ca sustinatorii lui au venit sa ii tina partea.

In sala de sedinta au venit si politistii din localitate, fara sa fie insa nevoie sa intervina.

Oamenii au cerut ca indemnizatiile consilierilor sa ramana la fel, mai ales ca odata cu salariile crescute ale primarilor va creste si suma incasata de acestia.

Scandalul a ajuns pana la urechile prefectului de Gorj, care a venit sa potoleasca multimea furioasa.

Actualul primar al comunei se afla la primul mandat si este membru al UNPR. El este asteptat miercuri sa revina la primarie.

Silviu Ionut Stan, primarul comunei Albeni, si-a anuntat demisia, in prima faza, printr-o postare pe Facebook, dupa care a depus si hartia oficiala la secretarul primariei. 

Iata mesajul postat pe Facebook:

"Dragi locuitori ai comunei Albeni, va multumesc pentru toata sustinerea pe care mi-ati acordat-o in campania electorala si in timpul mandatului. Sper ca nu v-am dezamagit pana acum si sunteti multumiti de realizarile facute de mine in comuna Albeni.

Sunt foarte multe lucruri de facut in comuna, lucruri pe care eu impreuna cu dumnevaostra, locuitorii acestei comune, imi doream sa le realizam.

De cand am plecat pe acest drum si pana in prezent, singura mea dorinta a fost ca si comuna noastra sa prospere.

Vreau sa va anunt ca incepand cu data de 01/06/2017 imi voi inceta mandatul prin demisie, din cauza consilierilor din Consiliul Local Albeni. Mereu au fost impotriva mea, m-au jignit, de multe ori nu s-au prezentat la sedintele de indata, sedinte ce nu sunt platite, au mers la Consiliul Judetean unde m-au denigrat, mi-au adus reprosuri si chiar s-au gandit sa-mi aduca cearta in familie, stiu dumnealor ce vreau sa spun.

Singurul lucru care m-ar face sa ma razgandesc ar fi dizolvarea acestui Consiliu local. Va multumesc!".

Tags: primar, gorj, demisie,

VIDEO PROTVPLUS.RO