Un padurar a impuscat doi hoti de lemne prinsi in fapt. Acum risca puscaria

Dată publicare: 29-05-2011 16:49
Dată actualizare: 22-10-2012 00:36


Harghita: sase barbati, anchetati pentru furt de lemne

Doi barbati din comuna doljeana Sadova au ajuns la Urgente dupa ce au fost impuscati de un padurar. Omul i-a surprins la furat de lemne, intr-o padure pe care trebuia sa o pazeasca. Culmea este ca tot padurarul risca acum sa faca puscarie.

Politistii din comuna Sadova au fost sesizati, sambata seara, prin apelul unic de urgenta 112, ca in apropriere de padurea din localitate a avut loc un incident in care au fost trase mai multe focuri de arma.

La fata locului au ajuns si politistii de la Bechet si Dabuleni, precum si lucratorii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase (BAESP), care, in urma cercetarilor, au stabilit ca focurile de arma au fost trase de un tanar de 35 ani, angajat ca padurar silvic, care a incercat sa opreasca doi barbati, aflati intr-o caruta, si care sustrasesera lemne din padurea pe care trebuia s-o pazeasca.

Padurarul le-a cerut celor doi barbati aflati in caruta sa se opreasca, insa acestia au refuzat. Imediat, omul a tras trei focuri de arma in plan vertical si unul in cauciucurile de la caruta, insa hotii au reusit sa fuga.

Politistii au reusit sa-i identifice pe cei doi barbati care ar fi sustras lemne din padurea de la Sadova, ei prezentandu-se ulterior la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova pentru a primi ingrijiri medicale intrucat alicele au reusit sa-l atinga pe unul dintre ei in zona toracelui stang, iar pe cel de-al doilea in zona toracelui si a mainilor.

Oamenii legii au mai stabilit ca padurarul a folosit o arma de vanatoare cu alice, de calibru 12 milimetri, care apartine cu acte legale, insa unei alte persoane.

Padurarul este cercetat acum pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept si vatamare corporala, in timp ce proprietarul armei este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Cei doi barbati impuscati de padurar sunt cercetati pentru furt calificat.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO