Un fost veteran din Afganistan e acuzat ca a corupt sexual trei minore. Procurorii, revoltati de decizia primei instante

21-01-2016 10:16


Judecatorii Curtii Militare de Apel Bucuresti au amanat decizia privind soarta unui veteran care a luptat in Afganistan.

Este vorba despre un sergent major din Ramnicu Sarat, judecat pentru trei acuzatii de coruptie sexuala. Barbatul ar fi pacalit cateva eleve minore, in fata carora ar fi avut un comportament obscen. Omul spune insa ca "totul e un fals".

Este un caz mai degraba atipic pentru instantele militare din Romania, spune corespondentul Pro Tv Ovidiu Oanta. Sergentul-major Temelie Ginel, care a luptat in Afganistan, a fost judecat dupa ce mai multe eleve minore l-au acuzat ca le-ar fi abordat sub pretextul ca este antrenor de handbal si vrea sa faca o echipa performanta. Cand ajungeau in locuri ferite, barbatul le obliga sa se uite la el cum se satisface sexual.

Procurorii militari au obtinut in prima instanta condamnarea sa la 10 luni de inchisoare, dar judecatorul militar de la instanta de fond a obtinut amanarea pedepsei pentru doi ani. Procurorii sunt revoltati de aceasta sentinta si au cerut majorarea pedepsei.

Magistratii Curtii Militare de Apel Bucuresti sunt cei care vor lua decizia definitiva, care a fost amanata pentru inceputul lunii februarie, dupa ce aparatorii veteranului au cerut o amanare. Judecatorii i-au avertizat pe superiorii militarului sa nu-i dea acestuia vreo misiune.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO