Un băiat de 14 ani a furat o mașină și a accidentat grav două femei, apoi a fugit. Procurorii îl cercetează în libertate

Ultima actualizare: 01-09-2020 14:49
Poliția

Un puști de 14 ani a rănit grav două femei, luni, conducând o mașină furată. Procurorii nu l-au considerat însă pericol public, dispunând cercetarea acestuia în libertate, deși fugise de la fața locului.

Accidentul rutier a avut loc luni seara, la doi pași de centrul Capitalei, pe Bulevardul Corneliu Coposu. Două femei, una de 35 de ani și cealaltă de 19, au fost lovite pe trecerea de pietoni, iar autoturismul care le-a acroșat a izbit apoi o altă mașină și s-a înfipt într-un stâlp.

Șoferul fugise, dar a fost prins repede de polițiști, care au fost surprinși să constate că avea doar 14 ani, evident fără permis, iar pe deasupra mai furase și mașina cu care a produs accidentul.

Autoturismul aparține unei firme de car-sharing.

„În urma investigațiilor și verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, a fost identificat conducătorul auto, minor în vârstă de 14 ani, care la data de 31 august a.c., în jurul orei 18.00, profitând de faptul că un autoturism a fost lăsat neasigurat și cu cheia în contact, a pătruns în acesta împreună cu un alt bărbat, în vârstă de 18 ani. În continuare, minorul a sustras autovehiculul, în scopul folosirii pe nedrept și fără consimțământul proprietarului, conducându-l pe Bd. Corneliu Coposu, dinspre Bd. Mircea Voda către Piața Unirii, deși nu poseda carnet de conducere pentru nicio categorie de vehicule” a comunicat Poliția Capitalei.

La un viraj la dreapta, a accidentat cele două femei care traversau pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde a semaforului.

Anchetatorii vor să afle dacă are discernământ

 

„După producerea accidentului, atât conducătorul auto cât și pasagerul dreapta față au coborât din autoturism și au părăsit locul accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei au mai stabilit polițiștii în anchetă” se mai arată în comunicatul Poliției.

Femeile rănite, dar și tânărul de 18 ani, pasager pe scaunul din dreapta, au ajuns la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0 și cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind negativ.

În ciuda consecințelor grave ale faptelor comise, procurorul nu a cerut nici măcar arest la domiciliu!

„Nu au fost dispuse măsuri privative de libertate, activitățile fiind continuate în vederea stabilirii discernământului conducătorului auto” au precizat polițiștii.

Minorul este cercetat pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și furt în scop de folosință.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO