Un chirurg din Brasov a avut o idee ingenioasa pentru a-i atrage pe viitori medici si asistente. Ce anunt a facut pe Facebook

Ultima actualizare: 08-11-2016 06:59

Spitalele din Romania au nevoie de medici si asistente, dar este o adevarata provocare sa-i gaseasca. Un chirurg din Brasov a venit insa cu o invitatie inedita, ca sa-i atraga pe candidati.

A apelat la ajutorul prietenilor de pe Facebook si a lansat "Saptamana usilor deschise" - o perioada in care absolventii scolilor post-liceale sau ale facultatii de medicina au ocazia sa se acomodeze cu spitalul si sa discute cu pacientii.

In fiecare zi, intre orele 10:30 si 11:30, pana pe 9 noiembrie, cei care doresc sa ocupe un post de asistent medical pot vizita sectia de chirurgie plastica a Spitalului Judetean din Brasov.

Dupa ce a vazut ca la concursurile organizate pana acum s-au prezentat foarte putini candidati, medicul sef al sectiei a publicat un anunt pe Facebook prin care ii invita pe cei interesati la Saptamana usilor deschise.

Dan Grigorescu, seful sectie de chirurgie plastica: "Pot sa inteleaga ce ii asteapta aici, cum sunt conditiile si foarte important sa stie de la inceput ca vor sa o faca, nu sa avem surprize ca dupa o luna sa avem o cauza pierduta, noul angajat."

Pentru sectia de chirurgie plastica se cauta 8 asistenti medicali. Lucreaza in 3 schimburi, de cate 8 ore, iar in weekend si de sarbatori turele sunt de 12 ore.

Carmen Vata: "Nu am facut practica in chirurgie, am facut in alte sectii, nu imi este teama, chiar este provocator."

Pentru inceput, asistentii vor primi 1.500 de lei. In timp insa, salariul se poate dubla.

Adriana Macos: "E bine sa stii ce asteapta, cum arata."

Carmen Necoloiu, manager Spitalul Judetea Brasov: "Am scos in octombrie 59 de posturi de infirmiere brancardieri din care s-au ocupat doar 15 posturi."

Proba scrisa pentru angajare este programata pe 16 noiembrie, iar interviul, doua zile mai tarziu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO