Fetiță luată de ape în Sibiu. ”Sunt disperați, o caută prin mlaștini”

Ultima actualizare: 24-06-2020 09:27

O fetiță de cinci ani a fost luată de apele învolburate ale râului Cibin, în județul Sibiu. Micuța se juca împreună cu o prietenă pe mal, când și-ar fi pierdut un pantof, s-a aplecat să-l recupereze și a căzut.

 

Pompierii sosiți la fața locului au căutat-o cu barca până la lăsarea întunericului însă fără succes.

Familia e disperată și speră la o minune.

Înainte de lăsarea întunericului, cele două copile se jucau pe malul râului Cibin. Nu a durat mult și una dintre cele două fete a ajuns în apă.

Ioan Mihai, vecin: ”Pe malul apei e un loc un pic mai larg. Acolo mai sus, unde a căzut fetița. Nu am mai găsit-o, una a fugit după ajutor, 5-6 ani și cealaltă”.

Dorin Cioabă, vecin: ”Uneia i-a căzut un pantof în apă, s-a aplecat și a căzut în apă. Cei din familie sunt disperați, caută prin mlaștini”.

Vecinii și rudele alarmate au sunat după ajutoare, iar împreună cu echipajele de pomperi din barcă au încercat și ei să caute fata.

 

Căutări reluate dimineața

 

Femeie: ”Erau cu barca, o căutau, imediat se întunecă, nu cred. O să renunțe, îmi pare rău”.

Nu mai puțin de 20 de pompieri au făcut tot posibilul să găsească fetiță, însă până și barca salvatorilor a fost trasă la mal de apă.

Sublocotenent Alina Voina, ISU Sibiu: ”Condițiile de căutare sunt dificile din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile, acestea au condus la un debit crescut al răului Cibin, iar curenții sunt foarte puternici”.

Căutările sunt reluate miercuri dimineața.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO