Un cadavru a fost deshumat, la cererea politistilor, care cautau arme ascunse in sicriu

28-05-2013 16:18


Anchetatorii galateni au deshumat, marti, un barbat mort anul trecut, Politia Galati afirmand ca actiunea era necesara intrucat existau informatii ca in sicriu ar fi fost ascunse o arma de vanatoare si munitie, care au fost gasite in cosciug.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Galati, Cristina Tatulici, deshumarea a avut loc in conditiile in care anchetatorii aveau informatii ca in sicriul unui barbat mort in 2012 ar fi fost ascunse o arma letala de vanatoare si munitie pe care acesta le-ar fi introdus ilegal in Romania.

Cristina Tatulici a sustinut ca pentru deshumarea barbatului, care este ingropat intr-un cimitir din municipiul Galati, nu a fost necesar acordul familiei, existand autorizatie din partea procurorilor, relateaza Mediafax.

"In urma realizarii unor combinatii informative-operative si de cercetare penala si in baza unei autorizatii a fost deshumat cadavrul unui barbat decedat la inceputul lunii noiembrie 2012.

Cu aceasta ocazie, politistii au gasit o arma letala de vanatoare si trei cartuse de vanatoare.

Din cercetari a rezultat faptul ca arma si munitia au fost introduse ilegal in Romania, in urma cu trei-patru ani de catre persoana decedata, in perioada in care acesta a fost plecat in Italia, iar cu ocazia inhumarii rudele acesteia au introdus in sicriu arma si munitia", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Galati.

Conform sursei citate, arma a fost verificata si s-a stabilit ca nu figureaza ca inregistrata pe teritoriul Romaniei, iar in acest caz se fac cercetari pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO