Un barbat din Tulcea, transportat la spital cu arsuri pe fata si maini, dupa o explozie puternica. Cauzele deflagratiei

26-11-2014 13:15


Panica pe o strada din Tulcea, dupa ce o explozie puternica, urmata de un incendiu, s-a produs intr-o casa in care locuia un batran de 75 de ani.

Totul a pornit, spun pompierii, de la o instalatie improvizata de incalzire. Proprietarul care statea singur in cladire, a fost scos la timp de un vecin din locuinta cuprinsa de flacari. Omul a ajuns la spital cu arsuri pe fata si pe maini.

Deflagratia a avut loc, spun martorii, in jurul orei 10 si un zomot asurzitor s-a auzit pe toata strada. Proprietarul casei spune ca a incercat sa aprinda focul la un arzator improvizat dintr-o soba si racordat la o butelie. Instalatia insa a scapat gaze si a dus la dezastru.

Usile si ferestrele au zburat din balamale, iar flacari mari au cuprins incaparea. In stare de soc, batranul a incercat sa iasa din casa si a strigat dupa ajutor.

"Am auzit o explozie si am intrat in casa si l-am scos pe batran, era foarte speriat. Era batran, locuia singur", povesteste cel care l-a salvat.

Omul a fost salvat cu greu din flacari si fum. Pompierii au venit imediat cu doua autospeciale si au reusit sa stinga incendiul.

Stefan Pampu, comandant detasament ISU Tulcea: "Cauza probabila este o instalatie improvizata de incalzire. In urma incendiului o persoana a fost ranita si transportata la spital."

Batranul are doi copii, insa vecinii spun ca ei veneau rar pe la el, iar omul se descurca cu putea din pensia foarte mica.

Din fericire, spun medicii, barbatul de 75 de ani va scapa cu viata, iar arsurile lui nu sunt foarte grave. Insa cand va iesi din spital va trebui sa stea o vreme la rude, pentru ca locuinta sa a fost partial distrusa de explozie si de incendiul care a urmat.

Acoperisul este pe jumatate ars, iar pompierii au fost nevoiti
sa decoperteze si o parte din el pentru a ajunge la sursa incendiului.

Usile si geamurile sunt si ele complet distruse si in imobil nu se poate sta, mai ales acum in prag de iarna. Locuinta nu era asigurata. 

VIDEO PROTVPLUS.RO