Cocina în care sunt crescuţi 14 porci la 4 km de centrul Capitalei. Vecinii sunt terorizați
Bucureştiul este capitala europeană la graniţele căreia a ajuns pesta africană dar în care un bărbat creşte nestingherit 14 porci, deşi este ilegal.
Vecinii acestuia se plâng de mirosul îngrozitor, însă autorităţile nu îi confiscă animalele. Până acum a primit doar amenzi de la poliţia locală şi de la Direcţia Sanitar Veterinară. În toată ţara ne apropiem de o mie de focare de pesta, iar peste 300 de mii de porci, au fost sacrificaţi.
Cocina în care sunt crescuţi cei 14 porci, se afla în sectorul 2, la mai puţin de 4 kilometri de centrul Bucureştiului.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Degeaba au încercat cei din jur să ajungă la o înţelegere cu proprietarul animalelor, pentru că acesta devine agresiv.
"- Plecaţi de aici! Filmează! Hai, filmează, filmează!!
-Incredibil! Nu cred!"
Vecin: "Veniţi lângă mine. Pff, miroase îngrozitor. Infiltraţii de la urină, de la mizerie, de la uleiuri. Este insuportabil. Este peretele, nu e altceva decât cocina lui de porci."
Vecin: "Nu se poate suporta mirosul şi tot ce rezulta de aici, şobolani, muşte."
Vecinii au depus nenumărate reclamaţii.
Vecin: "Au fost aici de 20 de ori, cu poliţie, cu procuratură. Ce să facă?"
Bărbatul nu le-a deschis niciodată poliţiştilor locali, dar a acceptat ca inspectorii sanitari veterinari să îi intre în curte. A primit cel puţin 7 amenzi de la poliţia locală, dar şi de la DSV. Dar nimeni nu a confiscat animalele din curte, cu toate că o hotărâre din 2010 interzice creşterea animalelor pentru consum în Capitală.
Poliţia locală: "Aşa cum sunt la noi actele normative, să ştiţi că are o valoare a amenzii foarte, foarte mică. Se da jumătate din minim, adică 100 de lei. Putem să îi dăm noi amenzi câte om vrea. Pur şi simplu ne ignoră, nici nu iese la poartă. Legiuitorul nu a prevăzut treaba asta. Nu s-au gândit că cineva să crească..."
DSV: "Datorită faptului că nu respectă din anumite puncte de vedere legislaţia sanitar veterinară a fost sancţionat. Din punct de vedere sanitar veterinar nu prevede niciun risc. Legislaţia sanitară veterinară nu prevede astfel de restricţii."
Vecin: "Ceva de inimaginat. Am ajuns să ne mutăm din cartier pentru că nu se mai poate şi nicio instituţie a statului nu ia nicio măsură. Au venit şi au spus că s-a rezolvat, l-am amendat, are zeci de amenzi pe care nu le plăteşte."
Vecin: "Ne-au mutat de la unii la ceilalţi şi atât. Singura noastră variantă este să ne adresăm în instanţă şi să ne cerem minimu' de drept în instanţă."
Tot acest circ aberant se întâmplă într-o capitală europeană, la doar câteva zile după ce comisarul european pentru agricultură ne-a atras atenţia că România are 75 la sută din totalul porcilor crescuţi în gospodarii din întreaga Europă.
Nu şi-ar fi imaginat că se întâmplă asta inclusiv în capitala unde sunt - potrivit plângerilor primite de autorităţi - zeci de oameni care fac asta.
Tocmai de aceea pesta porcină africană s-a răspândit în 13 judeţe iar Bucureştiul a fost inclus în zona de risc. Ceea ce presupune măsuri speciale de prevenţie.
Dacă boala ar ajunge şi în Bucureşti, circulaţia porcilor vii şi a produselor provenite de la aceştia ar fi interzisă pe o rază de 10 kilometri din jurul focarelor de pestă porcină africană.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!