Român căutat în toată Europa pentru o crimă comisă în Marbella, prins în Uricani

Ultima actualizare: 24-05-2020 09:32

Poliţiştii din judeţul Hunedoara au depistat un bărbat de 39 de ani din Uricani, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare pentru omor şi tentativă de omor.

În luna noiembrie 2019, bărbatul a împuşcat mortal un marocan în localitatea Marbella din Spania şi a rănit un altul cu aceeaşi armă, transmite News.ro.

”În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu cei ai Poliţiei Oraşului Uricani au depistat, în urma unei acţiuni, un bărbat de 39 de ani, din Uricani, faţă de care, în data de 21. 05. 2020, autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor, fapte săvârşite în luna noiembrie 2019, în localitatea Marbella (Spania). Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetăţean marocan) , prin împuşcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeaşi armă de foc prin împuşcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viaţa în pericol prin leziunile cauzate)”, potrivit unui comunicat de presă emis sâmbătă, de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Timiş.

Magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au emis pe numele bărbatului din Uricani un mandat de arestare pentru 15 zile, acesta urmând să fie extrădat către autorităţile spaniole.

”Acţiunea de ieri a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara. Bărbatul a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior Curţii de Apel Alba Iulia, care a emis, pe numele său, mandat provizoriu de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea extrădării către autorităţile spaniole. Bărbatul era urmărit naţional şi internaţional (din data 21.05.2020 - faptele fiind înregistrate iniţial de poliţiştii spanioli cu autor necunoscut ) şi a fost escortat şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Hunedoara”, mai arată sursa citată.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO