Unul dintre cele mai mari avioane din lume a ajuns in Romania. Imagini in premiera cu Airbus Beluga aterizand pe Otopeni

Ultima actualizare: 20-05-2016 01:43
Unul dintre cele mai mari avioane din lume a ajuns...
Unul dintre cele mai mari avioane din lume a ajuns...

O aeronava de mari dimensiuni Airbus A300-600ST (Super Transporters), cunoscuta sub numele comercial Beluga, a aterizat pentru prima data, miercuri, in Romania.

Avionul, care este operat de compania Airbus Transport International, a venit in Romania dinspre Turcia si isi va continua zborul spre Germania.

Sursa foto

Airbus Beluga, considerat cel mai mare avion de transport din lume operational in prezent, este o versiune a avionului de pasageri A300-600 modificata pentru a transporta marfuri de dimensiuni foarte mari.

In prezent, cinci astfel de avioane sunt in activitate, toate fiind operate de Airbus Transport International, filiala a grupului Airbus.

Avioanele sunt folosite in special pentru a transporta parti de avioane Airbus A320 si A330 de mari dimensiuni - fuselaj, aripi, componente ale cozilor - dinspre diferite uzine catre cele doua linii de asamblare Airbus, de la Toulouse si Hamburg, potrivit paginii de internet a Airbus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO