Avion Air France care venea spre Bucuresti, intors din drum. Compania franceza: Decizia, luata din motive de securitate

03-08-2014 17:36


Capitanul avionului Air France care a fost intors la Paris in drumul spre Bucuresti, sambata, a luat aceasta decizie din motive de securitate, intrucat echipajul a fost informat ca un pasager nu se afla la bord, desi bagajul sau a fost inregistrat.

"Imediat dupa decolarea cursei AF 1588 Paris-Bucuresti de ieri (sambata, n.r.), echipajul a fost informat ca un pasager nu se afla la bord, desi bagajul a fost inregistrat. Din motive de securitate, capitanul aeronavei a luat decizia de a se intoarce la Paris CDG (Aeroportul Charles de Gaulle, nr.r) pentru a debarca bagajul, toti pasagerii fiind in permanenta in siguranta", se arata in comunicatul Air France remis Mediafax.

Dupa aterizare, din cauza volumui mare de munca generat de greva personalului de la sol, timpul minim de pregatire a unui nou zbor nu a permis efectuarea unei noi curse care sa se incadreze in timpul limita de operare al echipajului.

In lipsa unui alt echipaj disponibil sa opereze acest zbor, singura solutie a fost sa se anuleze zborul si sa se ofere cazare in Paris pasagerilor aflati la bord.

Duminica, pasagerii zborului AF 1588 Paris-Bucuresti au ajuns in Capitala cu o cursa suplimentara introdusa in acest scop de compania aeriana.

Un avion al companiei Air France, care a plecat sambata de la Paris in jurul orei 16.00 si urma sa aterizeze la Bucuresti la 19.15, a fost intors dupa o ora de zbor.

Avionul a decolat cu o intarziere de 30 de minute. Dupa aproximativ o ora de zbor, avionul a fost intors la Paris, pasagerilor spunandu-li-se de catre membrii echipajului ca lipseste o persoana care are insa bagaj la cala, a declarat pentru Mediafax unul din pasageri. Dupa ce a aterizat la Paris, fortele de ordine au descins in aeronava pentru a face verificari, iar pasagerilor li s-a spus la acel moment ca este o problema la computerul de bord.

Zborul cu 131 de pasageri a fost anulat, a declarat directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Valentin Iordache. Acesta a mai spus ca nu a fost indicat un motiv de catre Air France pentru acest lucru.

Pe site-ul Air France se arata insa ca zborul 1588 Paris - Bucuresti a fost intors si anulat din cauza unei greve a angajatilor companiei aeriene. Pasagerii, majoritatea romani, au petrecut noaptea la Paris.

VIDEO PROTVPLUS.RO