Turiștii s-au bucurat de o zi caldă de toamnă pe litoralul românesc. Ofertele pentru sezonul următor, pregătite de hotelieri
Soarele a strălucit că vara la malul mării și o mulțime de turiști au bătut drumul până acolo ca să nu rateze o zi caldă și tihnită pe plajă. Unii chiar au făcut și baie în mare.Au fost pline și restaurantele, iar plitele au sfârâit încontinuu.
Cât privește sezonul următor, deja primele pachete de oferte timpurii au fost lansate. Prețurile sunt cu până la jumătate mai mici pentru cei care își fac rezervare de pe-acum.
Plaja din Mamaia era animată de zeci de turiști. Unii au venit de la sute de kilometri să facă o baie de soare și să se bucure de briza blândă.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Femeie: „Este o ocazie foarte bună de a petrece timpul cu copiii, de a vedea și o altă față a litoralului românesc atunci când nu este sezon. Nu-mi rămâne decât să mă bucur de atmosfera liniștită.”
Bărbat: „Este prima dată când vin în octombrie la mare. Este mai respirabil totul, mai liber și cumva sentimentul de mare este mai apropiat de sufletul nostru.”
Cei curajoşi au făcut și o baie în mare.
Turist: „E cam rece, dar mie îmi place, e bună.”
Și cum vremea neașteptat de caldă pentru această perioadă a adus turiștii pe litoral, cherhanalele și restaurantele sunt încă deschise. În Portul Tomis, terasele erau pline.
Scoici proaspete din Marea Neagră preparate cu vin alb, mult usturoi și pătrunjel. Este cel mai comandat preparat în restaurantele de la malul mării. O porție zdravănă de midii costă 48 de lei.
Leonard Munteanu, reprezentantul unui restaurant: „Se cere peștele de la Marea Neagră, hamsia, crapul care este foarte comandat, scoicile de asemenea, mai avem și păstrăv, chefalul care este la fel de Marea Neagră, bibanul, dorada.”
Cine a rămas cu gândul la vacanță își poate face deja planuri pentru cea viitoare, pentru că mulți hotelieri au lansat ofertele timpurii.
Ștefan Necula, managerul unei agenții de turism: „Vorbim de niște tarife care pornesc de la 65 de lei pe noapte, camera la un hotel de două stele în Eforie Nord. În Mamaia pentru o cameră dublă 3 stele cu mic dejun pornește de la 174 de lei. Reducerile early booking pot ajunge și la 50%.”
Victor Holban, recepționer: „Mergem pe politica de early booking cu tarifele de anul trecut. În momentul de față tarifele sunt scăzute cu 35%.”
Ca să beneficieze de reducerile de până la 50%, turiștii trebuie să achite sejurul până la 31 decembrie.