Turist pus la muncă de ciobanii din Mărginime. "E plăcut, dar ia mult timp"
Ciobanii din Mărginimea Sibiului s-au strâns la Festivalul Brânzei iar turiştii ademeniţi de ideea degustării unor sortimente autentice şi a unei țuici parfumate au venit în număr mare.
Apreciată pentru gustul uşor aspru şi untos, brânză de burduf a fost ingredientul principal pentru multe meniuri oferite oaspeţilor. S-a potrivit de minune cu pastrama de oaie şi tocăniţa de berbecuţ la ceaun.
Ca să fie remarcat la festival, un cioban din Ţara Loviștei a umplut un burduf uriaş, timp de şapte zile. 300 de litri de lapte spune că a folosit pentru caşul de oaie pe care l-a pus la dospit, şi care a stat o lună de zile la maturat.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Conştient că poate fi luat peste picior de ciobanii care fac asta zilnic, un turist din Slovacia s-a distrat învăţând tehnica prin care smântâna este bătută ca să iasă untul delicios de oaie.
„E plăcut dar e muncă grea. Ia mult timp", spune vizitatorul străin.
Brânză grasă şi untoasa de munte, cu gust aspru, înţepător, a fost învăluită în mămăligă şi pusă pe grătar. Dar pe lângă bulz, - mititeii, pastrama şi tocăniţă de berbecuţ au mirosit ispititor.
Un kilogram de telemea porneşte de la 20 de lei iar un kilogram de brânză de burduf costă 50 de lei. Producătorii locali, cei care sunt, de altfel, încurajaţi să-şi vândă marfa în astfel de târguri, au venit şi cu ţuică de prune, de pere, de corcoduşe şi cea mai rafinată, din cireşe amare.
Sursa: Pro TV
Etichete: festival, carne, branza, tuica, telemea, marginimea sibiului, pastrama,
Dată publicare:
26-08-2019 08:42