Timp de 16 ani, festivalul a tot crescut. Aşa că şi petrecerile sunt din ce în ce mai mari.
Tudor Giurgiu: ”N-am să uit că în primul an n-aveam unde să facem petreceri, dar mi-a zis cineva că sunt petreceri în Hasșdeu la cămine studențești. Şi eram cu Caranfil şi nu am mers cu mâna goală şi am luat 2 baxuri de bere. Şi acolo erau faimoasele serenade. Se deschid toate uşile. Am intrat, efectiv eram cu 2 islandezi din juriu şi migram efectiv dintr-o cameră în alta.”
Revenim în maşină, apare neprevăzutul. Simona Halep se califică în finala Roland Garros. O nouă proiecţie intră în programul festivalului.
Tudor Giurgiu: ”Avem un ecran de 4/2,5 metri şi mai e varianta 1 pe 6 pe 3,8 la 100 de euro. Problema mare a festivalului, unde vedem finala lui Halep mâine”.
La capătul celălalt este Cristian Hordilă, directorul festivalului. Omul care trebuie să se asigure că totul merge strună.
Cristian Hordilă, director executiv TIFF: ”Anul asta am ajuns la 350 oameni angajaţi, plus 400 voluntari. Mai avem până la gală mai puţin de 2 ore.”
Verifică şi cele mai mici detalii, adeseori şi cele mai importante.
Cristian Hordilă, director executiv TIFF: ”Ne uităm dacă la băi e hârtie igienică şi săpun lichid. E o locaţie care nu e noastră şi vrem să ne asigurăm că oaspeţii când ajung să aibă un minim confort decent. Bugetul ultimelor 2 ediţii e undeva la 1.6 milioane euro. Finanţări nerambursabile, ministerul Culturii, CNC, Primăria Cluj, după aia completări de la sponsori şi parteneri privaţi.”
Cristi povesteşte că festivalul i-a inspirat pe unii regizori străini să vină să facă filme în România.