ANIMATIE GRAFICA. O masina cu instalatie GPL a explodat in timpul mersului, dupa ce un pasager si-a aprins o tigara

Dată publicare: 28-02-2015 13:45
Dată actualizare: 03-03-2015 06:58


Incident deosebit de grav pe o sosea din Arges. O masina cu instalatie GPL a explodat in timpul mersului, iar soferul si cei doi prieteni care-l insoteau au fost raniti.

Doi dintre ei au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala. Barbatii mergeau la vanatoare, in momentul in care unul dintre ei si-a aprins o tigara, iar autoturismul de teren s-a aprins. Cel mai probabil butelia de gaz lichefiat avea scurgeri, spun criminalistii, care au deschis o ancheta.

E un miracol ca cei trei barbati au reusit sa iasa in viata din masina de teren inghitita cu totul de flacari. Se indreptau dimineata spre un fond de vanatoare din sudul judetului Arges, cand in localitatea Albota, masina a luat foc in mers.

Anchetatorii spun ca butelia de gaz lichefiat a avut cel mai probabil scurgeri, iar in momentul in care unul dintre ocupantii autoturismului si-a aprins o tigara, s-a produs deflagratia. Soferii din trafic au sunat la 112 si au cerut de urgenta ajutor pentru cei trei raniti.

Plutonier Mihai Alexandru ISU Arges: "Cand am ajuns la locul interventiei, incendiul se manifesta la intreg autoturismul, persoanele erau in afara zonei de ardere, echipajele SMURD le-au acordat asistenta medicala si i-au transportat catre UPU Arges."

Cei trei barbati au suferit arsuri la fata si la maini. Medicii ii monitorizeaza pentru a vedea daca nu cumva si caile respiratorii au avut de suferit in urma incendiului. Cei trei vanatori erau extrem de pasionati si vanau legal. Unul dintre ei, cel mai tanar, detine un magazin de arme in Pitesti. In momentul exploziei, erau insotiti si de doi caini care au scapat teferi si au fost luati de rude.

Inspector Madalin Zanfir purtator de cuvant I.P.J. Arges:"In autovehicul au fost identificate trei arme, barbatii erau detinatori legali."

Instalatia GPL montata pe masina cu care se deplasau sambata dimineata vanatorii era omologata si inscrisa in actele masinii. Specialistii spun ca butelia trebuie verificata periodic si schimbata o data la 5 ani. In plus, nu sunt recomandate deschiderea focului si fumatul in apropierea ei.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO