"Sunt sigur ca se va face dreptate." Primele cuvinte ale lui Berbeceanu, dupa ce a fost eliberat

Dată publicare: 26-11-2013 12:53
Dată actualizare: 29-11-2013 06:49


Fostul sef al biroului de la combaterea crimei organizate Alba, Traian Berbeceanu, a fost eliberat.

 

 

El a plecat din Centrul de retineri si arest preventiv al Capitalei, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca poate sa fie cercetat in stare de libertate. Comisarul este acuzatde procurorii DNA ca ar fi sprijinit o grupare care a facut evaziune fiscala.

Traian Berbeceanu, fost sef BCCO Alba, a declarat:
- Am incredere deplina in justitie stiu ce am de facut, am foarte multe interdictii pe care trebuie sa le respect. Am incredere in ministrul nostru si sunt sigur ca se va face dreptate, sunt nevinovat.
- Cum a fost aceasta experienta pentru dumneavoastra?
- Trista, urata sper ca acest sacrificiu pe care a trebuit sa-l fac nu va fi degeaba. Multumesc prietenilor si colegilor. O sa ma dedic trup si suflet apararii politistilor nimeni nu trebuie sa mai pateasca ce am patit eu. O sa ma duc acasa sa imi vad copilul, ca ma topesc de dorul lui, si sotia si parintii ca m-au sprijinit.

Chiar daca magistratii ICCJ au decis sa-i dea drumul din arest preventiv, Traian Berbeceanu nu poate sa paraseasca tara in urmatoarele 30 de zile, trebuie sa se prezinte la organele judiciare ori de cate ori este chemat, dar si la Politia Municipiului Deva - desemnata de catre instanta cu supravegherea. Sa nu-si schimbe locuinta, sa nu detina sau sa poarte arme, sa nu desfasoare actiuni de ofiter de politie, dar mai ales sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect cu ceilalti inculpati din dosar.

Va reamintesc ca fostul sef al BCCO Alba a fost arestat preventiv luna trecuta, dupa ce procurorii DNA l-au acuzat ca a sprijinit o grupare suspectata de o evaziune fiscala in valoare de 3,5 mil de lei. Mai exact, spun procurorii, comisarul le-ar fi dat liderilor gruparii date importante din dosarele de urmarire penala, i-ar fi anuntat atunci cand aveau loc perchezitii sau audieri de martori si chiar i-ar fi invatat cum sa evite probarea unor fapte.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO