Bucureștiul, foarte aproape de scenariul galben, care permite deschiderea restaurantelor și teatrelor

21-01-2021 15:01


Pentru prima dată din luna octombrie încoace, Capitala a scăzut sub pragul de infectare de trei la mia de locuitori. Asta înseamnă că suntem foarte aproape de scenariul galben.

 

Prefectul Traian Berbeceanu a anunțat că s-ar putea deschide restaurantele, teatrele și cinematografele. Relaxarea vine însă în anumite condiții.

Pentru asta, și în următoarele 48 de ore trebuie să avem o scădere a incidenţei sub 3 la mia de locuitori. Traian Berbeceanu spunea că dacă această condiţie este îndeplinită, va convoca Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi va trece imediat la măsuri de relaxare.

Relaxarea presupune redeschiderea restaurantelor în interior, însă doar la o treime din capacitate. Se vor deschide şi cinematografele şi sălile de spectacol, însă vor putea să primească public doar în proporţie de 30% din locuri, deci tot doar o treime din locuri pot fi ocupate.

De asemenea, proprietarii sălilor de jocuri de noroc se bucură şi ei să-şi reprimească clienţii în interior. O dată cu scăderea incidenței, putem vedea şi copiii întorcându-se la şcoală, din 8 februarie, când începe al doilea semestru.

Toate aceste măsuri de relaxare pot fi luate numai dacă scăderea incidenței se menține în următoarele 48 de ore și se impune în continuare respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV2.


VIDEO PROTVPLUS.RO