Tragedie la Campionatul de Motocross de la Zarnesti.Un bulgar de 22 de ani a murit aproape de finish


Ultimul update: Miercuri 22 Mai 2013 06:57
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2013 16:24
Categorie: Stiri actuale

Incident extrem de grav la Campionatul European de Motocross, organizat sambata la Zarnesti, in Brasov. Un tanar sportiv bulgar, in varsta de 22 de ani, a murit in timpul competitiei.

Accidentul s-a produs chiar inainte de linia de sosire, cand se pare ca el a incercat sa sara doua obstacole, aflate unul langa altul, insa a ratat aterizarea. Cazatura, extrem de dura, i-a fost fatala. Medicii aflati acolo au incercat sa-l salveze, dar n-au mai putut.

Increzator in el, sportivul bulgar a luat startul in cursa de motocross in jurul orei 3.00 dupa-amiaza si colegii lui spun ca era printre marii favoriti. Goneste cu dezinvoltura in traseu si chiar aproape de final, are loc accidentul.

Intr-un nor de praf, echipajul medicilor alearga sa-i dea primul ajutor, se creeaza mare agitatie si jandarmii incearca sa tina spectatorii la distanta. Tanarul de 22 de ani este dus pe targa spre ambulanta, insa din pacate, moare cateva minute mai tarziu, in drum spre spital.

Colegii lui din echipa Bulgariei sunt socati de cele intamplate si sustin ca organizatorii poarta o buna parte din vina: intr-o asemenea zi calduroasa, motocicletele ridicau un nor compact de praf si nici nu se mai vedea traseul.

Juriul sustine insa ca acuzatiile sunt nefondate.

Nicoleta Olariu, membra a juriului: "El nu facut saritura suficient de inalta. A facut o saritura in care a agatat roata din spate de varful colinei peste care trecea. A aterizat gresit. Deci el a pilotat motocicleta intr-un fel in care a facut o cazatura foarte periculoasa. Inainte si dupa, el nu se lupta cu nimeni altcineva in jur. Nu s-a atins de nimic, nu s-a atins de copaci, de... nu exista asa ceva acolo, deci era in mijlocul traseului".

La randul lor, si concurentii romani sustin ca pista a fost corect stropita.

Odata cu moartea sportivului, competitia s-a intrerupt, iar etapa a fost anulata. Toti concurentii, in semn de respect pentru tragedia petrecuta, au claxonat la plecare.

O echipa de criminalisti a adunat probe de la fata locului, dar deocamdata, echipa bulgara nu a facut nicio plangere oficiala catre politie sau Parchet.

 

Stoichescu se simte bine, dupa accidentul care ii putea fi fatal! “L-a salvat ingerul pazitor”
El e omul cu noua vieti! A suferit un nou accident grav, dar nu renunta la motocross
FULLSCREEN
Tragedie la Campionatul de Motocross de la Zarnesti.Un bulgar de 22 de ani a murit aproape de finish
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO