Trafic restricționat în București de 1 iunie. Zonele afectate de Parada Micilor Bicicliști

biciclisti
Pro TV

Traficul în București va fi restricționat, miercuri, 1 iunie, în zona Arcului de Triumf și pe Bulevardul Kiseleff, din cauza Paradei Micilor Bicicliști, un eveniment dedicat Zilei Copilului. 

Pe 1 iunie 2022 în București au loc „Parada Micilor Biciclişti” și turul ciclist în jurul Arcului de Triumf, evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Parada Micilor Bicicliști va începe pe șoseaua Kiseleff din Capitală și are ca scop promovarea mersului pe bicicletă de la vârste fragede.

Astfel, în intervalul orar 7:00 -14:00, traficul rutier va fi oprit pe şoseaua Kiseleff, între Piaţa Victoriei şi strada Arh. Ioan Mincu.

În cursul zilei de miercuri, pe Șoseaua Kiseleff vor fi organizate o serie de activități pentru copiii cu biciclete. Probele de abilități sunt adaptate fiecărei categorii de vârstă. Printre activități se numără: deplasarea printre jaloane realizate din materiale reciclabile, jocuri prin care cei mici sunt învățați semnele de circulație, plimbări în pluton cu respectarea regulilor de circulație și activități de reciclare.

Citește și
1 Iunie: Ziua Internationala a copilului
1 iunie Ziua Copilului. Ce activități vor fi în București și țară
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Ulterior, participanții vor merge să sărbătorească Ziua Copiilor Spotivi la stadionul Arcul de Triumf, unde vor fi prezente mai multe federații sportive naționale și Ministerul Sporturilor.

În cadrul evenimentului, copiii vor avea ocazia să descopere ateliere demonstrative pentru 15 discipline sportive, cu antrenamente susţinute de sportivi sub îndrumarea antrenorilor de specialitate.

Traseul autobuzelor modificat în nordul Bucureștiului

Societatea de Transport București (STB) anunță că pe parcursul zilei de 1 iunie va modifica traseele mai multor mijloace de transport, ca urmare a restricționării traficului în zona Arcului de Triumf. 

Într-un comunicat de presă STB anunță că vor fi modificate traseele liniilor 131, 205, 282, 330, 331, 335, 361 și 783, astfel:

În intervalele orare 07:00 – 12:00 și 13:30 – 14:00:

Linia 361 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Piața Unirii 2”) pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Calea Victoriei, după care va urma traseul de bază. Circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 783 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Piața Unirii”) pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” și Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, după care va urma traseul de bază. Circulația autobuzelor liniei 783 nu va fi modificată pe sensul opus.

În intervalul orar 12:00 – 13:30

Linia 131 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Piața Romană”) pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și Piața Presei, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mărăști, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mareșal Constantin Prezan, după care va urma traseul de bază. Circulația autobuzelor liniei 131 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 205 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Gara de Nord”) pe traseul de bază între terminalul „Străulești” și Piața Presei, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mărăști, Str. Alexandru Constantinescu, după care va urma traseul de bază. Circulația autobuzelor liniei 205 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 282 va funcționa (pe sensul spre Bd. Mărăști) pe Str. Alexandru Constantinescu, pe banda 2. Autobuzele nu vor efectua opriri în stația „Arcul de Triumf”, care va fi suspendată în perioada desfășurării evenimentului sportiv. Circulația autobuzelor liniei 282 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 330 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Faur” și Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Regele Mihai I, rond Piața Presei, Bd. Mărăști, terminal „Piața Presei”, cu întoarcere pe Bd. Mărăști, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mareșal Constantin Prezan, după care va urma traseul de bază.

Linia 331 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Piața Romană”) pe traseul de bază între terminalul „Cartier Dămăroaia” și Piața Presei, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mărăști, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mareșal Constantin Prezan, după care va urma traseul de bază. Circulația autobuzelor liniei 331 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 335 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Faur”) pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și Piața Presei, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mărăști, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mareșal Constantin Prezan, după care va urma traseul de bază. Circulația autobuzelor liniei 335 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 361 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Piața Unirii”) pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și Piața Presei, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mărăști, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Calea Victoriei, după care va urma traseul de bază. Circulația autobuzelor liniei 361 nu va fi modificată pe sensul opus.

Linia 783 va funcționa (pe sensul spre terminalul „Piața Unirii”) pe traseul de bază între terminalul „Aeroport Henri Coandă” și Piața Presei, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Mărăști, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, după care va urma traseul de bază. Circulația autobuzelor liniei 783 nu va fi modificată pe sensul opus.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
1 iunie Ziua Copilului 2023. Mesaje, semnificația, tradițiile și istoricul sărbătorii copiilor din toată lumea
1 iunie Ziua Copilului 2023. Mesaje, semnificația, tradițiile și istoricul sărbătorii copiilor din toată lumea

În Noiemebrie 2006, Klaus Iohannis a promulgat legea prin care 1 iunie – Ziua Copilului este declarată sărbătoare legală. Începând de atunci, cu ocazia zilei de 1 Iunie, în București și în țară au loc diverse evenimente dedicate celor mici.

1 iunie Ziua Copilului. Ce activități vor fi în București și țară
1 iunie Ziua Copilului. Ce activități vor fi în București și țară

Pe 1 iunie este Ziua Copilului și este declarată prin lege ca fiind zi liberă. Astfel, atât angajații români cât și angajatorii au la dispoziție o zi întreagă, pentru a petrece timp cu micuții lor.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.