Tot mai mulți români au început să consume „carne” vegană. „Îţi dă senzaţia că mănânci porc. Imitaţie perfectă”

×
Codul embed a fost copiat

Mulţi oameni au început să dea porcul şi vită pe mâncare făcută din plante și legume. Au apărut şi restaurante cu produse care imită carnea, doar că preparatele sunt obținute din tofu, alge, ori soia.

În ultimul an, consumul de produse vegane a crescut cu 20%, spun studiile în domeniu.

Legat la ochi, un client a fost rugat să spună ce mănâncă, într-un restaurant vegan.

Bucătar: Să ne spuneţi ce credeţi că este...
Client: Are gust gust de peşte...
Bucătar: Aţi rămâne surprins că nu mâncaţi peste?
Client: Chiar are gust de pește şi aspectul tot de peşte este, mai degrabă de cod...

În bucătărie, Ionuţ a demonstrat că peştele din farfuria clientului este, de fapt, tofu, învelit în alge şi tăvălit prin sos de bere cu făină.

Citește și
lewis hamilton
Lewis Hamilton i-a impus o dietă vegană câinelui său. ”E foarte mulțumit”

Ionuț Văduva, bucătar: "Se ia tofu, se bagă în bechamel, să se lipească foaia de algă pe el. Vedeţi foarte bine că nu punem nimic altceva decât algă şi tofu...

Cristian Canghizer, asociat la un restaurant vegan: "Avem şi un burger vegan care imită foarte mult partea de carne de vită. Am avut la un eveniment vegan doi clienţi care nu au vrut să-l mănânce fiindcă semăna foarte mult cu carnea de vită."

La un curs, câţiva oameni care vor să devină bucătari învăța să pregătească aperitive cu produse din plante. Chiar dacă în farfurii pare altceva...

Reporter: Aici ai impresia că sunt sandwichuri cu salam.
Cursantă: Doar că este vegetal.
Reporter: E ca şi cum ai gusta ce?
Cursantă: Îţi dă senzaţia că mănânci porc... Imitaţie perfectă.

Cătălin Florea, bucătar-şef: "Eu fac drob vegetal, ciorbă de burtă falsă din ciuperci pleurotus. Chiar şi fripturică la cuptor. Folosesc soia, în loc de carne şi reţeta este aproape similară."

Studiile arată ca în ultimul an consumul de produsele vegane a crescut cu 20%. Şi afacerile merg bine. Numai în Bucureşti sunt cel puţin cinci restaurante cu meniu vegetal.

Alexandra Corbu: "Am început să avem din ce în ce mai multe restaurante vegane 100%. Adică, intri în acel restaurant şi găseşti tot meniul integral vegetal - vegan. Un alt fenomen interesant este ca restaurantele celelalte care nu sunt vegane şi-au extins foarte mult opţiunile vegane.”

Aveţi însă grijă ce alegeţi şi verificaţi întotdeauna etichetele: şi în produsele vegane pot fi ingrediente periculoase, "mai puţin curate", cu aditivi şi conservanţi. Totodată, nutriţioniştii spun că o alimentaţie echilibrată, bazată pe plante, trebuie suplinită cu B12 - o vitamină care în produsele vegane se găseşte în cantităţi foarte mici.

Articol recomandat de sport.ro
E gata ”colosul” de 23.000.000€ din România! Imagini spectaculoase
E gata ”colosul” de 23.000.000€ din România! Imagini spectaculoase
Citește și...
Eurodeputaţii acceptă ”cârnații vegani”, dar nu şi iaurturile vegetale. Cum s-a ajuns aici
Eurodeputaţii acceptă ”cârnații vegani”, dar nu şi iaurturile vegetale. Cum s-a ajuns aici

Eurodeputaţii au respins vineri un text care interzicea folosirea denumirilor de ”friptură” sau ”cârnați vegani”, dar nu permit folosirea denumirii de ”iaurt” vegetal.

Lewis Hamilton i-a impus o dietă vegană câinelui său. ”E foarte mulțumit”
Lewis Hamilton i-a impus o dietă vegană câinelui său. ”E foarte mulțumit”

Campionul mondial din Formula 1, Lewis Hamilton, a dezvăluit că i-a impus o dietă în totalitate vegană și câinelui său, scrie The Mirror.

Un bărbat a făcut ravagii într-un restaurant din Anglia. ”Patru bărbați au sărit pe el”
Un bărbat a făcut ravagii într-un restaurant din Anglia. ”Patru bărbați au sărit pe el”

Un bărbat a fost filmat în timp ce lovea clienții unui restaurant vegan, după ce înainte a avut grijă să le golească farfuriile. Oamenii au fost nevoiți să se apere cu scaunele.

Recomandări
Noua ordonanță „trenuleț” a Guvernului Bolojan a fost adoptată. Ce prevede
Noua ordonanță „trenuleț” a Guvernului Bolojan a fost adoptată. Ce prevede

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, aşa-numita „Ordonanţă-trenuleţ”, care reduce anumite cheltuieli, amână altele şi reglementează aspecte necesare până la aprobarea bugetului pentru anul viitor.

Cine a fost de vină pentru incendiul devastator de la „Ferma Dacilor”, în care au murit 8 persoane, inclusiv fiul patronului
Cine a fost de vină pentru incendiul devastator de la „Ferma Dacilor”, în care au murit 8 persoane, inclusiv fiul patronului

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a anunţat finalizarea cercetărilor în dosarul "Ferma Dacilor" cu privire la împrejurările în care a avut loc incendiul din data de 26 decembrie 2023, în urma căruia au decedat opt persoane.

CGMB a aprobat majorarea taxelor pentru 2026. Impozitele pe locuințe în București aproape se dublează
CGMB a aprobat majorarea taxelor pentru 2026. Impozitele pe locuințe în București aproape se dublează

Consilierii CGMB au aprobat marți proiectul de hotărâre care stabilește nivelul impozitelor și taxelor locale în București începând din 2026.