Toni Grebla va fi cercetat in libertate. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva

Ultima actualizare: 22-03-2015 07:09

Fostul judecator al Curtii Constitutionale (CC), Toni Grebla, va fi cercetat in libertate, nu in arest la domiciliu, asa cum au cerut procurorii anticoruptie, a stabilit, joi, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), decizia fiind definitiva.

Instanta suprema a hotarat sa respinga contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie impotriva deciziei prin care s-a dispus ca fostul judecator constitutional sa fie cercetat in libertate, potrivit Mediafax.

La sfarsitul sedintei de judecata de joi fostul judecator de la Curtea Constitutionala a spus ca da declaratii in calitate de persoana privata, care nu mai detine nicio functie si care nici nu isi mai doreste sa detina vreodata vreo functie publica. "Astazi s-a judecat contestatia formulata de DNA. Nu a aparut niciun element nou in dosar. Este o chestiune de apreciere fata de ceea ce exista deja pana acum. Desigur, pozitia mea este ca nu am comis niciuna din faptele care mi se imputa", a declarat Grebla.

In 11 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa respinga propunerea DNA de arestare la domiciliu a fostului judecator constitutional. Judecatorii instantei supreme au decis sa respinga propunerea procurorilor anticoruptie de arestare la domiciliu a lui Toni Grebla, el fiind acuzat de anchetatori de trafic de influenta, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si constituire a unui grup infractional organizat. Decizia de miercuri nu fost definitiva, motiv pentru care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au contestat-o.

Toni Grebla a fost retinut, in 10 martie, iar ordonanta in cazul sau a expirat inainte ca judecatorii sa emita o solutie in cazul propunerii anchetatorilor, motiv pentru care fostul judecator al Curtii Constitutionale a asteptat sentinta acasa. Procurorii DNA il acuza pe Grebla ca, dupa efectuarea perchezitiilor domiciliare la ferma sa, fostul judecator CC si-a continuat activitatea infractionala si a facut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obtinute din infractiunea de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO