Titus Corlatean, audiat la DNA. Fostul ministru de Externe a dat explicatii in dosarul "Votul din Diaspora"

Ultima actualizare: 08-10-2015 07:07

Titus Corlatean a fost audiat luni, timp de patru ore, in dosarul "Diaspora", cel in care procurorii verifica daca romanilor din strainatate le-a fost impiedicat in mod voit dreptul de a-si alege presedintele, in 2014.

Fostul ministru de Externe a declarat in repetate randuri ca responsabilii au actionat conform legii, insa deciziile luate atunci au dus la cozi interminabile la sectiile de votare din ambasade si la proteste pe strazile marilor capitale ale Europei, unde romanii s-au simtit umiliti.

"Ceea ce am avut ca si conduita, aproape un an de zile, necomentand public si respectand regulile si procedurile, cata vreme este in curs o ancheta 'in rem', voi face si de acum inainte pana la solutia procurorilor. Dati-mi voie sa respect aceasta regula", a raspuns Corlatean la intrebarile jurnalistilor.

Fostul ministru de externe Titus Corlatean a fost audiat de procurorii anticoruptie ca martor in dosarul votului din diaspora, la alegerile prezidentiale din 2014. Anchetatorii cerceteaza plangerile facute de sute de romani din strainatate, care au reclamat modul in care a avut loc votarea.

Cozi kilometrice au fost inregistrate in noiembrie 2014 in principalele capitale ale Europei. Mii de romani au stat chiar si 24 de ore la coada, ca sa poata vota. Insa multi nu au reusit sa ajuna la vot, pentru ca au fost prea putine sectii sau prea putine cabine in spatiile speciale amenajate in ambasade si consulate.

Procurorii anticoruptie vor sa afle daca vreun oficial roman se face vinovat de abuz in serviciu si impiedicarea exercitarii dreptului la vot.

Liviu Dragnea, sef interimar PSD: "Sper sa nu fie nicio problema, nu cred ca Titus Corlatean a gresit cu ceva atunci cand a fost ministru."

Dupa primul tur de scrutin, Titus Corlanean, ministru de Externe si repsonsabil cu votarea in diaspora, a demisionat. In locul lui a fost numit Teodor Melescanu. Acesta nu a reusit ca intre cele doua tururi sa suplimenteze numarul sectiilor sau macar pe cel al cabinelor de vot. Tot acest scandal este acum investigat de DNA. Printre cei care vor fi chemati sa dea explicatii ar putea fi Teodor Melescanu, dar si premierul Victor Ponta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO