Terapia cu câini, program la Penitenciarul Arad. Deținutele vor avea grijă de trei căței
Terapia cu câini este atracția penitenciarului Arad, Pentru început, deținutele vor avea grijă de trei căței salvați din situații dificile.
Programul de terapie cu animale de companie pentru persoanele private de libertate a început luna aceasta la Penitenciarul Arad, transmite news.ro.
„Preocupaţi de compasiune şi reabilitare, începând cu luna iulie 2023 Penitenciarul Arad a început o călătorie extraordinară cu scopul de a transforma vieţi. Ca o instituţie responsabilă angajată în schimbarea pozitivă a semenilor noştri, anunţăm cu mândrie lansarea programului Terapia asistată de animale pentru persoanele private de libertate - modulul I Terapie cu câini, realizat în colaborare cu Asociaţia Adopţii de 4pezi Arad şi cu sprijinul Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Arad, al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din ANP, al Şcolii de Dresaj Canin CoSTYLE şi al Asociaţiei de întrajutorare - Tierschutz Verein Rosi”, arată Penitenciarul Arad într-un comunicat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Penitenciarul a primit recent trei căţei vulnerabili, salvaţi din situaţii dificile.
„Având ca principiu că fiecare viaţă merită o a doua şansă, credem că şi câinii, la fel ca oamenii, pot prospera atunci când li se oferă dragoste, grijă şi antrenament adecvat. „Sub supravegherea atentă a echipei noastre dedicate, deţinutele au asumat rolul crucial de a îngriji şi antrena aceste suflete tinere. Prin această experienţă, li se oferă o oportunitate de a creşte nivelul de responsabilitate, abilităţile de comunicare şi conexiunile empatice cu ceilalţi. Prin grija acordată acestor căţeluşi salvaţi, ele îşi dezvoltă propria capacitate de iubire, compasiune şi reabilitare. Totodată, căţeluşii au posibilitatea de a beneficia de un program de dresaj de bază”, au precizat reprezentanții instituției.
Beneficii de ambele părți
De program nu beneficiază doar deţinutele, ci cresc semnificativ şansele ca aceşti căţei să îşi găsească un cămin permanent. Prin antrenament riguros şi socializare, aceşti câini dobândesc abilităţile necesare pentru a deveni companioni bine educaţi şi iubitori.
„Deţinutele joacă un rol crucial în această transformare, folosind timpul petrecut în detenţie pentru a influenţa pozitiv vieţile acestor câini. Legătura care se formează între deţinute şi câini depăşeşte cuvintele. Iubirea necondiţionată, loialitatea şi încrederea pe care le împărtăşesc servesc ca o rază de speranţă în mijlocul provocărilor detenţiei”, au mai spus reprezentanţii instituției.