Razie a politistilor printre taximetristii de la Gara de Nord. 16 din 21 de masini controlate aveau probleme

Dată publicare: 04-03-2016 13:29
Dată actualizare: 07-03-2016 00:04


Control fulger vineri printre taximetristii care lucreaza in fata Garii de Nord din Bucuresti. Politistii Brigazii Rutiere si cei de la Registrul Auto Roman, i-au luat la bani marunti pe soferi si nu putine au fost neregulile constatate.

Din 21 de autoturisme controlate, doar cinci au fost in regula. S-au dat amenzi usturatoare, iar cativa dintre imprudenti vor ramane si fara loc de munca, pentru ca politistii le-au retinut permisele.

Politist: "Va rog sa deblocati capota. Actele le-ati dat la colegii mei?"Asa au fost intampinati vineri dimineata taximetristii care isi asteptau clientii la Gara de Nord. Politistii de la Brigada Rutiera, insotiti de angajatii Registrului Auto Roman, au verificat toate masinile si actele soferilor care nu au mai avut timp sa treaca neobservati pe langa echipaje. Oficialii RAR au controlat starea tehnica a autoturismelor, iar neregulile au fost depistate imediat:

Reprezentant RAR: "Are o problema la directie."
Reporter: "Si ce se poate intampla?"
Reprezentant RAR: "I se suceste roata in mers."

Adica, poate provoca oricand un accident, i-au explicat politistii soferului care a ramas fara permis de conducere. Pentru ca avea si cauciucurile uzate, barbatul a primit o amenda de aproape 1400 de lei.

Politist: "S-a constatat ca aveti probleme cu directia si cauciucurile uzate. Veti primi o amenda, vi se retine permisul de conducere si certificatul de inmatriculare."
Reporter: "Stiati de aceasta problema?"
Sofer: "Pai nu, dar eu conduc incet, nu are treaba."

Alti taximetristi au jurat cu mana pe inima ca masinile lor sunt impecabile si i-au blamat pe ceilalti colegi de breasla care au fugit cand au vazut masinile de politie oprite la gara.

Sofer: "Masina e perfecta, eu sunt defect."

comisar sef Ovidiu Munteanu, Brigada Rutiera: "Cele mai intalnite nereguli au fost lipsa licentei, lipsa autorizatiei de functionare si starea precara a autovehiculelor."

Cea mai mare amenda pe care o poate primi o firma de taximetrie este pentru lipsa licentei. Sanctiunea poate ajunge pana la 50 de mii de lei. In final, politistii au suspendat trei permise si au dat amenzi de aproape 12 mii de lei.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO