Controale și amenzi la taximetriști. Un șofer a fost prins băut la volan


Ultimul update: Duminica 20 Ianuarie 2019 12:49
Data publicarii: Duminica 20 Ianuarie 2019 12:12
Categorie: Stiri actuale
politie

Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de aproape 30.000 de lei, iar un şofer a rămas fără carnet pentru că se afla la volan deşi consumase alcool, în urma unui control care a vizat activitatea în regim de taxi din Capitală.

"În seara de 19/20.01.2019, poliţiştii Brigăzii Rutiere au organizat o acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane în regim taxi şi a transportului în regim de închiriere cu şofer prin intermediul aplicaţiilor electronice. Astfel, s-a urmărit eliminarea activităţilor ilicite în domeniul taximetriei/transportului în regim de închiriere, verificarea deţinerii documentelor de transport de persoane în regim taxi/închiriere, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane. Au fost verificate peste 90 de autoturisme şi au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.750 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de transport public de persoane în regim de taxi/închiriere", anunţă Poliţia..

Totodată, au fost identificaţi 4 conducători de autoturisme care făceau transport public de persoane în regim de închiriere prin intermediul aplicaţiei Uber fără a deţine copie conformă valabilă şi 3 conducători auto taxi fără autorizaţie taxi, în aceste situaţii dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Printre cazurile semnalate de poliţişti se află cel al unui şofer în vârstă de 47 de ani care nu deţinea copie conformă valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare, al unuia în vârstă de 22 de ani care a care nu deţinea copie conforma valabilă şi certificat de atestare a pregatirii profesionale dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare.

De asemenea, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 43 ani care a efectuat transport public de persoane in regim de taxi, fara a deţine autorizatie taxi valabilă, pentru care s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Totodată, la data de 20.01.2019, a fost depistat un conducător auto, in vârsta de 24 ani, sub influenţa băuturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile, spun poliţiştii.

 

politie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Brigada de Politie Rutiera

Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
Autorităţile vor instala aparate cu bon pentru taxi în Centrul Vechi. Ce spune poliţia
Autorităţile vor instala aparate cu bon pentru taxi în Centrul Vechi. Ce spune poliţia
Amenda primită de un taximetrist care percepea un tarif mai mare decât cel afișat
Amenda primită de un taximetrist care percepea un tarif mai mare decât cel afișat
VIDEO PROTVPLUS.RO
Simona Halep a primit cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române
Simona Halep a primit cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române
Leo de la Strehaia, reţinut în dosarul în care şi fiul său este cercetat pentru înşelăciune
Reacția Ecaterinei Andronescu la videoclipul care ironizează o greșeală a ministrului Educației
Motivul scandalului de la bordul avionului Tarom. Explicația polițiștilor
Imaginile postate de Simona Halep după ceremonia de pe Arena Națională
Dezastru ecologic pe un râu din România. Autoritățile cunosc situația, dar nu fac nimic
scandal Tarom
Scandal cu pumni și urlete la bordul unui avion Tarom. VIDEO filmat de un pasager
Salarii uriașe promise IT-iștilor care vin cu soluții pentru problemele CNAS
Judecătorul Cristi Danileţ este supus unei acțiuni disciplinare din cauza unui interviu
Gest tulburător al unui tânăr din Vaslui care s-a întors de la muncă din Suedia
Trei frați, sechestrați și bătuți pentru că ar fi furat o bicicletă. Unul are fractură craniană
Tarcea: Amnistia poate fi interzisă prin lege în anumite circumstanţe