Tatal FNI, Nicolae Popa, a ajuns in tara
Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI, a fost adus in tara. Aeronava cu care a fost transportat din Indonezia a ajuns in Romania in noaptea de joi spre vineri, pe Aeroportul Otopeni.
Fostul presedintele Gelsor Nicolae Popa a fost adus cu o cursa privata de la Jakarta, care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni in jurul orei 2.20. Aceasta cursa a costat statul roman 120.000 euro.
Dupa intocmirea formalitatilor la intrarea in tara, Nicolae Popa, insotit de ofiteri Interpol care l-au escortat din Indonezia, a fost dus in arest.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Popa a fost imbarcat, joi, la bordul unei curse aeriene care, dupa aproximativ 16 ore de zbor si o escala, a ajuns pe Aeroportul din Otopeni.
El urmeaza sa-si execute pedeapsa de 15 ani de inchisoare, pentru frauda, fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas. Decizia este definitiva.
Anchetatorii sustin ca, in perioada cat a fost fugit din tara, Nicolae Popa fost sprijinit financiar de Sorin Ovidiu Vantu. Exista si interceptari in acest sens. Pentru aceasta acuzatie, omul de afaceri este urmarit penal pentru favorizarea infractorului.
Colegi de celula. Ce-i va spune Vintu lui Popa la intalnirea de 10 ani
Nicolae Popa a fost dat in urmarire internationala in 2002, imediat dupa prabusirea Fondului National de Investitii. Atunci ar fi trebuit sa fie arestat preventiv, dar a fugit peste granita. Politistii l-au cautat in toata lumea.
Intre timp, la Bucuresti, cei peste 130.000 de oameni pagubiti de FNI organizau proteste si isi cereau banii inapoi.
In iunie 2009, dosarul FNI a ajuns la condamnari definitive. Ioana Maria Vlas si alte 11 persoane au fost gasite vinovate si obligate sa-i despagubeasca pe cei inselati.