Tatal FNI, Nicolae Popa, a ajuns in tara

Dată publicare: 21-04-2011 18:49
Dată actualizare: 19-06-2012 18:37


Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI, a fost adus in tara. Aeronava cu care a fost transportat din Indonezia a ajuns in Romania in noaptea de joi spre vineri, pe Aeroportul Otopeni.

Fostul presedintele Gelsor Nicolae Popa a fost adus cu o cursa privata de la Jakarta, care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni in jurul orei 2.20. Aceasta cursa a costat statul roman 120.000 euro.

Dupa intocmirea formalitatilor la intrarea in tara, Nicolae Popa, insotit de ofiteri Interpol care l-au escortat din Indonezia, a fost dus in arest.

Popa a fost imbarcat, joi, la bordul unei curse aeriene care, dupa aproximativ 16 ore de zbor si o escala, a ajuns pe Aeroportul din Otopeni.

El urmeaza sa-si execute pedeapsa de 15 ani de inchisoare, pentru frauda, fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas. Decizia este definitiva.

Anchetatorii sustin ca, in perioada cat a fost fugit din tara, Nicolae Popa fost sprijinit financiar de Sorin Ovidiu Vantu. Exista si interceptari in acest sens. Pentru aceasta acuzatie, omul de afaceri este urmarit penal pentru favorizarea infractorului.

Colegi de celula. Ce-i va spune Vintu lui Popa la intalnirea de 10 ani

Nicolae Popa a fost dat in urmarire internationala in 2002, imediat dupa prabusirea Fondului National de Investitii. Atunci ar fi trebuit sa fie arestat preventiv, dar a fugit peste granita. Politistii l-au cautat in toata lumea.

Intre timp, la Bucuresti, cei peste 130.000 de oameni pagubiti de FNI organizau proteste si isi cereau banii inapoi.

In iunie 2009, dosarul FNI a ajuns la condamnari definitive. Ioana Maria Vlas si alte 11 persoane au fost gasite vinovate si obligate sa-i despagubeasca pe cei inselati.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO